Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

OBAVIJEST O NAPRETKU RADOVA

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama,  nastavak radova u Ulici Marka Marulića i Zrinjskih Frankopana, zatim izrada dodatnog temelja na CS Pržine, nastavak elektro radova na CS te izrada horizontalne signalizacije u Ulici don Radovana Jerkovića.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 11. do 17. ožujka 2024. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Sveznalica 7400xXpx

Radovima je trenutno obuhvaćeno 11 ulica, te 2 crpnih stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Mlinskoj ulici su radovi na uređenju cestovnih površina,  te polaganje rubnjaka i podizanje LŽ poklopaca na nogostupima.

U Ulicama kneza Trpimira, Mostarskoj i Ulici Zrinjskih Frankopana u tijeku je podizanje LŽ poklopaca i škrinjica.

Radovi na fekalnom kolektoru su u tijeku u Zagrebačkoj ulici, dok sun a Crpnoj stanici “Granica”  završeni radovi na vraćanju EK instalacija nadzora državne granice, te je obavljeno uređenje okoliša sa ugradnjom temelja elektro ormarića.

Na Crpnoj stanici “Jerkovac” obavljena je ugradnja temelja elektro ormarića.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Mobine su bile pod radovima  izvođenja asfaltnih uspornika prometa, dok su se u Ulici Put Kaštela  izvodili radovi na prespajanju kućnih priključaka odvodnje te izvedba vodoopskrbnog cjevovoda.

U Ulici Tina Ujevića odrađena je priprema tamponskog nosivog sloja i asfaltiranje, dok su se u Sportskoj ulici izvodili radovi na izvedbi kolektora i kabelske kanalizacije.

Radovi na izvedbi fekalnog kolektora i izvedbi kućnih priključaka odvodnje odvijali su se u Ulici sv. Franje Asiškog, dok su se u Splitskoj ulici vršili radovi na izvedbi vodoopskrbnog cjevovoda.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 19,6 m
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 223 m
  • postavljanje kabelske kanalizacije– 96 m.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

OTVORENE PRIJAVE

Udruga Biom organizira trening prepoznavanja ptica u Neretvi

Objavljeno prije

Foto: Udruga Biom

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati za dva vikenda 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve.

U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one vrlo rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu ćemo učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore, knjige za determinaciju ptica i stručno vodstvo.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 3. svibnja u 18 sati. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja, te 1. i 2. lipnja 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Ako ste zainteresirani, najkasnije do 29. travnja 2024. ispunite online prijavnicu.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije