Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Radionica ‘Savršeni biološki kumpjutor’ u subotu

Objavljeno prije

U subotu, 13. travnja od 11 do 12 sati ponovno će se održati znanstvena radionica.

Prethodna radionica bila je posvećena proučavanju staničnih aktivnosti, posebice njihovih konstantnih procesa poput difuzije, osmoze i fotosinteze bez kojih život na našem planetu ne bi postojao. Da ne bi sve ostalo na riječima, teorija je dokazana u praksi jednostavnim eksperimentom sa kuhinjskim namirnicama.

U idućoj radionici istraživat će se i dalje stanice, ali jedan posebni tip stanica koje tvore složen biološki sustav, nalik kompjutoru.

Što su to živci? Od čega je građen naš mozak i koliko se razlikuje od mozga drugih živih bića? Kako putuju informacije kroz ljudsko tijelo i kojom brzinom? Jesu li sve aktivnosti našeg tijela pod utjecajem vlastite volje? Kako udruživanjem stanica iste vrste nastane cjelovit živi organizam? Tim malih neuroznanstvenika poziva vas na radionicu posvećenu našem ‘najpametnijem’ organu koji nam svaki dan omogućuje da učimo i pamtimo nove sadržaje i vještine.

OPĆINA KULA NORINSKA

Nikola Krstičević zahvalio sumještanima na potpori te ih pozvao da u nedjelju izađu na izbore i podrže njegov program

Objavljeno prije

Načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević zahvalio sumještanima na potpori i pozvao ih da u nedjelju izađu na izbore i podže njegov program. Obraćanje prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji, mještani Općine Kula Norinska, na početku vam još jednom svima želim zahvaliti na podršci koju mi pružate svih ovih godina.

U proteklih 15 godina, moji suradnici i ja smo, predanim i odgovornim radom, realizirali i započeli brojne projekte koji su neke dijelove naše Općine u potpunosti infrastrukturno promijenili.
Ravnomjerno smo ulagali u svako naselje, poticali investicije, ulagali u demografsku politiku, obrazovanje, ranjive skupine. Pokazali smo da znamo koristiti i europska sredstva kojima su sufinancirani brojni naši projekti.

U nedjelju su lokalni izbori. Siguran sam da ću dobiti vaše povjerenje za još jedan mandat te zajedno sa svojim suradnicima dovršiti razvojne projekte poput izgradnje infrastrukture Poslovne zone Nova Sela, Aglomeracije Općine Kula Norinska, izgradnje vodoopskrbnog sustava Borovci – Nova Sela, izgradnje vrtića u Momićima, izgradnje Vatrogasnog doma u Kuli Norinskoj i brojne druge koji će povećati kvalitetu naših života.

U našoj brošuri koju možete prelistati klikom na poveznicu ispod teksta, pogledajte još jednom što smo sve napravili u protekle četiri godine te naše planove za budućnost u koju nastavljamo u istom smjeru, s novim idejama do najboljih projekata!

Zato vas, dragi prijatelji, pozivam da u nedjelju izađete na lokalne izbore, iskoristite svoje pravo i zaokružite broj 2 za načelnika te broj 1 za listu kandidata za Općinsko vijeće! Jer djela su glasnija od riječi.

Pogledajte program…

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije