Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

Proračun uvećan za 2 milijuna eura, predstavljeni ovogodišnji laureati Grada Metkovića

Objavljeno prije

U Zgradi političkih stranaka jutros je održana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno 11 točaka dnevnoga reda.

Gradski vijećnici, između ostalih, usvojili su prijedlog prvih izmjena i dopuna Proračuna Grada Metkovića za 2024. Tako je Proračun usvojen na sjednici u prosincu 2023. u iznosu od 12,05 milijuna eura uvećan za više od 2 milijuna eura.

„Proračun je uvećan jer ćemo u ovom dijelu godine realizirani brojne projekte. Najvažnija je izgradnja nove prometnice od Ulice Petra Zoranića koja se spaja s Domom za starije osobe i rehabilitaciju, pri čemu je vrijednost investicije 700 tisuća eura. Nadalje, provest ćemo projekt rekonstrukcije Mlinske ulice koju ćemo u potpunosti infrastrukturno promijeniti, a nedavno smo i od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU dobili bespovratnih 270 tisuća eura za taj projekt. Također, u Proračun smo uvrstili i 400 tisuća eura za rekonstrukciju nekadašnjega dječjega vrtića. Naime, proteklih godina smo uložili značajna sredstva u infrastrukturu dječjih vrtića. Između ostaloga, proveli smo projekte rekonstrukcije DV Radost na desnoj strani grada te Područnoga vrtića Vid, a adaptirali smo i tri prostorije u Središnjem Dječjem vrtiću. Ipak, sve su veći interesi i broj djece pri upisu te ponovno na listi čekanja imamo njih 40-ak kojima oba roditelja rade. Ponovno smo reagirali na taj problem i izradili projekt rekonstrukcije staroga dječjeg vrtića, te ćemo do studenoga imati nova dva odijeljena u koja ćemo smjestiti svu djecu“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića usvojen je i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića za 2024.

Predstavljeni su ovogodišnji laureati

Smiljan Gluščević – Nagrada Grada Metkovića za životno djelo

RENT-A-CAR M 740

Zvonko Knežević – Nagrada Grada Metkovića ‘Narona’ u području kulture i obrazovanja

fra Denis Šimunović – Nagrada Grada Metkovića ‘Narona’ u području kulture i zaštite spomeničke baštine

Tereza Gabrić – nagrada Grada Metkovića ‘Narona’ u području kulture

Ferdinand Jakić – Nagrada Grada Metkovića ‘Narona’ u području kulture

fra Dušan Džimbeg – Nagrada Grada Metkovića ‘Narona’ u području kulture i zaštite spomeničke baštine

Mario Batinović – Nagrada Grada Metkovića ‘Ždral’ u području sporta

Javna priznanja ovogodišnjim dobitnicima tradicionalno će biti dodijeljena na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije