Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

NERETVANSKA LAĐA U ZAGREBU

Promocija doline Neretve i Maratona lađa na sajmu nautike u Zagrebu

Objavljeno prije

Foto: Maraton-ladja.hr

Jubilarni 30. međunarodni sajam nautike „Nautika 2023“ održao se proteklog tjedna u Zagrebu i okupio brojne izlagače i posjetitelje. Kao poseban „začin“ ovako velikom i značajnom događaju, Udruga lađara Neretve i Udruga za očuvanje neretvanske baštine Opuzen, organizirale su poseban program koji je u periodu od 22.-26.2.2023. privukao impresivan broj gostiju iz različitih krajeva kako Hrvatske tako i inozemstva.

Neretvanska lađa, zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske, svoj spektakularan povratak na scenu doživjela je kroz Maraton lađa, a s godinama je premašila domet doline i rasprostranila se po cijeloj zemlji i van granica naše države. Upravo iz tog razloga u subotu, 25.2.2023. je u sklopu sajamskog programa organiziran okrugli stol i prezentacija lađarskih udruga iz kontinentalne Hrvatske i susjedne Vojvodine. Integraciju lađe u njihov kraj predstavilo je 10 lađarskih udruga, od kojih je svaka na svoj način opisala koliko im je lađa utjecala na živote i koliko vremena ulažu u treninge radi sudjelovanja na Maratonu lađa, te su iznijeli svoje planove za budućnost.

Najbrojniji su bili lađari iz Bjelovara koji su se predstavili s tri udruge. Šumare je predstavio Matija Ivezić, ispred Sportske udruge Argo Radoslav Rajić, a žensku lađarsku ekipu Sparte Bjelovar predstavila je Marija Zlatić. Lađarice i lađare iz Siska predstavljali su Andrea Borić ispred Udruge lađarica Sisak i Saša Grahovac ispred Udruge lađara Sisak. Lađarske udruge iz grada Zagreba predstavili su Marijana Perković iz Sportske udruge Nereide i Ivan Obad iz Udruge lađara Zagreb. Vinkovačke lađare i lađarice predstavio je Stjepan Sertić koji je u sklopu programa uručio zahvalnice organizatorima u ime Udruge Vinkovački lađari. Lađare iz Sombora, Salašari Somborski, HKUD Vladimir Nazor, predstavio je Gašpar Matarić, dok je novoosnovanu udrugu lađara iz Sportsko veslačke udruge Đakovo predstavio Krešimir Željeznik.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Sve lađarske ekipe su u sklopu programa predstavile svoje lokalne specijalitete i najbolja vina iz svog kraja, pa su svi sudionici i posjetitelji imali priliku uživati u gastro i vinskoj ponudi kontinentalne Hrvatske.

U ime Udruge lađara Neretve prigodan govor uz zahvalu svim sudionicima iznio je Ante Šprlje, dok se Milojko Glasović, idejni začetnik Maratona lađa ili kako ga od milja zovu „Tata maratona“ također svima zahvalio i istaknuo da je ovaj događaj samo mali dio plana i ideja koje niže u svrhu promocije lađe i svih lađara, neretvanskog kraja i običaja. Cijeli događaj uspješno je koordinirala Sanda Dodig, dugogodišnja lađarica i aktivna promotorica Neretvanske lađe i maratona.

Sveznalica 7400xXpx

Moderatorica programa bila je Antea Kaleb.

Udruga lađara Neretve ovim putem zahvaljuje vinarima neretvanskog kraja.

Donosimo dio foto-galerije, kompletnu možete pogledati na stranicama Maraton lađa.

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije