Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TREĆI JAVNI POZIV

Prodaje se policijsko plovilo ‘Sveti Mihovil’, početna cijena licitacije 222.974,32€

Predmet licitacije je policijsko plovilo – brod P-101 “Sveti Mihovil” proizveden 1999. god, procijenjena tržišna vrijednost 2.8 mil. kuna

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske  o prodaji rashodovane nefinancijske imovine, Klasa: 022-03/21-04/331; Urbroj: 50301-21/06-21-2 od 30. rujna 2021. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, objavljuje TREĆI JAVNI POZIV za prodaju policijskog plovila putem licitacije.

1. PREDMET LICITACIJE

Policijsko plovilo – brod P-101 „Sveti Mihovil“
Godina proizvodnje 1999.
dužina 24,6 m; širina 6 m; gaz 1,18 m
broj šasije HRB BROJ 15397
dva glavna pogonska motora MTU 16V 2000 M90 max. snage od 2404 kW

Sveznalica 7400xXpx

Plovilo je proizvedeno u Vela Luci, u brodogradilištu Greben. Izrađeno je od stakloplastike, gliserske forme trupa s izraženim dubokim V (forme) koja omogućava plovidbu punom snagom po moru jačine 3 po WMO-u, a smanjenom snagom po moru jačine 5. Trup je od čistog jednostrukog laminata, a paluba i nadgrađe su u sendvič izvedbi s jezgrom od ekspandiranog PVC-a. Osim vodonepropusnim pregradama, plovilo je ukrućeno i rešetkastim nosačima. Paluba je ravna bez krajnje bočne ograde kako bi prijelaz na druga plovila po nemirnom moru bio što lakši, a za sigurnost kretanja su ugrađeni brojni rukohvati od nehrđajućeg čelika. Na krmenom dijelu se nalazi gumenjak s plastičnim dnom, a na palubu ga podiže dizalica. Nadgrađe je podijeljeno u tri cjeline: palubni toalet, mali salon i prostor kormilarnice. Osim iz kormilarnice brodom se može upravljati s flybridgea koji je opremljen osnovnim instrumentima. Iz kormilarnice se stepenicama silazi u potpalublje koje se sastoji od dvije cjeline: prostor za boravak posade u prednjem i strojarnice u stražnjem dijelu. Prostor za posadu se sastoji do velikog  salona, potpuno opremljene kuhinje, spremišta, hodnika te kabina i kupaonica.
Brod se nalazi u raspremi od 2018. godine u luci Lora u Splitu.
Brod se prodaje u viđenom stanju.
Procijenjena tržišna vrijednost broda  je 2.800.000,00 kn .

2. POČETNA PRODAJNA CIJENA ZA JAVNU LICITACIJU

Početna cijena za plovilo iznosi 222.974,32 EUR.
Tijekom javne licitacije početna cijena može se podizati za minimalni iznos od 663,61 EUR.

3. JAMČEVINA

Javnoj licitaciji mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe pod uvjetom da plate jamčevinu u iznosu od 11.148,72 EUR što je 5% početne cijene.
Uplata jamčevine vrši se na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske, IBAN:   HR1210010051863000160; MODEL: HR63; POZIV NA BROJ: 9725-713-22888
Ponuditeljima će se jamčevina vratiti u roku od 8 dana od dana licitacije.
Jamčevina se ne vraća ponuditeljima koji nisu pristupili licitaciji.

4. MJESTO I VRIJEME PREDVIĐENO ZA RAZGLEDANJE PLOVILA

Plovilo se može pregledati dana 17. veljače 2023. godine od 08.00 do 10.00 sati u luci Lora u Splitu.

5. MJESTO I UPUTA O PROVOĐENJU JAVNE LICITACIJE

Javna licitacija, uz nazočnost zainteresiranih fizičkih osoba te ovlaštenih predstavnika pravnih osoba koja su se prijavila za javnu licitaciju uplatom jamčevine, održat će se dana 17. veljače 2023. godine s početkom u 12.00 sati u luci Lora u Splitu.
Javnom licitacijom plovilo se prodaje ponuditelju koji je ponudio najvišu cijenu u skladu s uvjetima sadržanim u pozivu za javnu licitaciju.

Za javnu licitaciju ponuditelji moraju priložiti:Presliku identifikacijske isprave (za fizičke osobe preslika osobne iskaznice; za pravne osobe izvadak iz sudskog odnosno obrtnog registra),
Punomoć o zastupanju, ukoliko licitaciji prisustvuje ovlašteni opunomoćenik
Dokaz o izvršenoj uplati jamčevine
Broj računa za potrebe povrata iznosa jamčevine
O provedbi postupka javne licitacije Povjerenstvo vodi zapisnik u koji unosi sve podatke o načinu i tijeku licitacije.

Povjerenstvo provodi licitaciju na mjestu i u vrijeme objavljeno u javnom pozivu uz provjeru prisutnosti osoba koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje kao ponuditelji na licitaciji.

Na početku licitacije Povjerenstvo obavještava ponuditelje da imaju pravo izjavljivati prigovore na tijek licitacije zaključno do završetka licitacije. Povjerenstvo se o prigovorima izjašnjava odmah, što unosi u zapisnik.

Povjerenstvo obavlja usmeno nadmetanje na način da voditelj nadmetanja otvara nadmetanje, upoznaje ponuditelje s postupkom nadmetanja, određuje minimalno dizanje cijene dok za maksimalni iznos nema ograničenja. Voditelj nadmetanja će po prestanku nadmetanja pozvati tri puta ponuditelje da korigiraju ponudu. Nakon trećeg poziva bit će odabrana ona ponuda  s najvišom zadnjom ponuđenom cijenom, koju Povjerenstvo unosi u zapisnik.

Zapisnik potpisuje Povjerenstvo te u slučaju da je licitacija uspjela, i kupac. Potpisivanjem zapisnika, licitacija se smatra izvršenom.

S ponuditeljem koji ponudi najvišu cijenu Ministarstvo unutarnjih poslova  sklopit će ugovor o kupoprodaji plovila temeljem kojeg je ponuditelj u obvezi isplatiti kupoprodajnu cijenu, umanjenu za jamčevinu, u roku od 15 dana od zaprimanja računa prodavatelja. Kupac je u obvezi preuzeti plovilo u posjed u roku određenom Ugovorom o kupoprodaji, a po isteku roka, ukoliko kupac ne preuzme plovilo u posjed, snosit će troškove ležarine.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije