Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZAKLADA OTAC ANTE GABRIĆ

‘Kasica za školarce’ – humanitarna akcija za školski pribor učenika u Indiji

Objavljeno prije

Dragi prijatelji, molitelji i suradnici, Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG) organizira akciju prikupljanja pomoći za nabavu školskog pribora – „kasica za školarce“.

Nažalost, obrazovanje mnogima u Indiji nije dostupno jer su troškovi školarina, školskih uniformi i pribora preveliki za siromašno stanovništvo. Prečesto su prisiljeni birati između hrane i obrazovanja i upravo je to razlog pokretanja naše nove akcije – “kasica za školarce”.

Kupovinom školskih torbi, uniformi i pribora za početak školske godine i rođendan o. Ante Gabrića želimo uz vašu podršku razveseliti djecu i roditelje škole otac Ante Gabrić, u Mariapolliju (Fr. Gabric English Medium School)
Krenut ćemo sa školskim torbama, pernicama s crtaćim i pisaćim priborom te bilježnicama za 75 učenika.

Sveznalica 7400xXpx

Potrebno nam je:
– Torbe 600 EUR
– Pribor 187,50 EUR
– Bilježnice 225 EUR
– Ukupno = 1012,50 EUR

Svoj doprinos, sredstva za kupovinu jedne olovke, bilježnice ili torbe možete darovati na račun:

Zaklada OAG
IBAN: HR3023600001102903410
Opis: donacija – kasica za školarce

Za donacije iz inozemstva:
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Adresa primatelja: Fra Stanka Petrova 5, Metković 20350

Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje. I darovi i život. o. Ante Gabrić

Fotografija: ZOAG, podjela školskih torba u školi o. A. Gabrić, Mariapolli 2020.g.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije