Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

DO LIPNJA BESPLATAN PRIHVAT BIOOTPADA

Prezentiran rad novootvorene Kompostane Metković, prve na širem području Dalmacije

Objavljeno prije

U Vrbovcima je danas prezentiran rad novootvorene Kompostane Metković – ujedno i prve kompostane na širem području Dalmacije. Uz direktora gradske tvrtke Čistoće Metković Tomislava Jakića te djelatnika Zvonimira Krstičevića, prezentaciji rada nazočio je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Projekt izgradnje kompostane Metković provela je Čistoća Metković, a predstavlja jedan od ključnih infrastrukturnih dijelova u održivome gospodarenju otpadom u Gradu Metkoviću. Ukupna vrijednost projekta je 3.241.761,09 €, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 50 %, a preostalih 50 % je iz vlastitih sredstava Čistoće Metković d.o.o.

– Kompostana Metković je puštena u funkciju, pa smo danas htjeli prezentirati način rada – proces prihvata biootpada, obrade, kompostiranja te na kraju dana i pakiranja toga materijala koji će iz ovoga objekta izaći. Trenutno smo još uvijek u hladnom pogonu, u fazi testiranja opreme i kapaciteta, a puni kapacitet će biti krajem godine. Važno je naglasiti kako je kompostana otvorena za prihvat biootpada te ga građani mogu slobodno donositi, a do 1. lipnja je prihvat besplatan za sve korisnike javne usluge s područja Grada Metkovića. Također, od svibnja započinjemo s prikupljanjem biootpada iz smeđih spremnika naših domaćinstava! Po dosadašnjim testiranjima i pokazateljima, vrlo sam optimističan i ovaj će objekt ostvariti ono što mu je bio primarni cilj – drastično smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalištu Dubravica, pružanje nove usluge građanima Metkovića, širenje našega posla i u konačnici – podizanje vizualne priče grada kao urednijega i te podizanje same kvalitete života građana, – kazao je direktor Čistoće Metković Tomislav Jakić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Važnost projekta naglasio je i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

– Smatram da projekt Kompostane Metković služi na čast svima nama i zaista još jednom želim čestitati direktoru Čistoće Metković Tomislavu Jakiću i svim djelatnicima! Važno je naglasiti kako će kompostana Metković rješavati i problem otpadne mandarine s kojom smo lani u dolini Neretve zaista imali veliki problem. Također, riječ je o projektu koji je ‘kruna’ našega sustava održivoga gospodarenja otpadom, nakon što smo proveli edukaciju građana, nabavili 8680 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, specijalizirana vozila za prikupljanje otpada te izgradili sortirnicu na Dubravici! Kada je o projektu sortirnice riječ, proveden je i postupak javne nabave za operatera na koji se javila samo naša Čistoća Metković. Za nekoliko dana očekujemo pozitivnu odluku, – naglasio je Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

TRAŽITE ZDRAVIJE PROIZVODE

Pekarstvo Metkovka predstavlja novi proizvod ‘Bakin kruh’ 500g

Objavljeno prije

Pekarstvo Metkovka, proizvođač kruha s bogatom poviješću i tradicijom u proizvodnji kvalitetnih pekarskih proizvoda, s ponosom najavljuje novi artikal u svojoj ponudi.

Od petka, 24. svibnja 2024., za vas pripremamo ‘Bakin kruh‘ od 500g, zdraviju opciju za potrošače koji traže proizvode bez aditiva. Ovaj kruh je ručno napravljen od prirodnih sastojaka: brašna, vode, soli i kvasca.

Poštovani kupci, želimo izraziti veliku zahvalnost za vašu vjernost našim proizvodima.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Vaša Pekarstvo Metkovka

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije