Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VRATILE SE RODE

Prelijep prizor rode u preletu iznad doline Neretve

Objavljeno prije

Foto: Bariša Ilić

Zanimljivost iz doline Neretve svakako je povratak roda. Fotografije je jučer podijelio čelnik ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’, Bariša Ilić.

Prenosimo osvrt i fotografije..

Sveznalica 7400xXpx

Danas malo prije podne vraćajući se sa terena ugledao sam u daljini prema Prudu veću pticu. Zaustavljam se, pogledam vidim roda. Fotografiram, malo je predaleko ali se lijepo vidi da se radi o rodi.

Zadnjih godina kao što smo već objavljivali rode zimuju u Neretvi do vrlo niskih temperatura kada odu južnije. Vjerojatno je i ova ptica na istom tragu (provjerit ćemo slijedećih dana) tako da bi mogla zimovati jer je vrijeme selidbe pri kraju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako god bilo, ostala ili pošla dalje, želimo joj sretan put. – napisao je Ilić.

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije