Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

SPOMEN-OBILJEŽJE NA DAKSI

Predstavnici županije obilježili Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i  pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić su kod spomen-obilježja na Daksi položili vijenac i zapalili svijeću u znak pijeteta prema svim nevinim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima.

Povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, župan Nikola Dobroslavić uputio je i priopćenje za javnost:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Danas, 23. kolovoza, obilježava se u Hrvatskoj i još nekim zemljama Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Datum je izabran stoga što je na taj dan 1939. godine potpisan Sporazum Molotov – Ribbentrop, dogovor između nacističkog i komunističkog režima o nenapadanju, ali i o podjeli interesnih sfera u Istočnoj Europi.

Ovaj spomendan je veoma važan i znakovit. Sjećamo se milijuna onih koji su stradali od represije totalitarnih režima: nacizma, fašizma i komunizma. Podsjećamo se na zla koja su počinili slični režimi kroz povijest, a posebno u 20. stoljeću. Međutim, također se i podsjećamo na obvezu očuvanja i unaprjeđivanja demokratskog poretka u kojem živimo.

RENT-A-CAR M 740

Postoje u načelu slobodna i neslobodna društva, totalitarni i demokratski sustavi. Imamo sreću, a za to smo se i sami izborili, živjeti u najnaprednijem demokratskom sustavu poznatom u povijesti – Europskoj uniji. To nas obvezuje prepoznavati i razotkrivati pojavnosti karakteristične za totalitarne i autoritarne sustave i suprotstavljati im se ako se pojavljuju danas. Ne smijemo dopustiti da se pojave nedemokratski sustav i da pojedinac ili skupina uzurpira naše pravo na slobodu i na odlučivanje. Demokracija i sloboda su zahtjevne, traže našu predanost, ustrajnost, no čovjek i narod koji je spoznao istinsku slobodu nema drugoga puta.

Župan
Nikola Dobroslavić

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

RENT-A-CAR M 740

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije