Ostanimo u kontaktu

SOCIJALNA POLITIKA

Predstavljene novine Zakona o socijalnoj skrbi

Objavljeno prije

sdp-socijala-4

U organizaciji GO SDP Metković jučer je u Metkoviću održano izlaganje na temu Sustav novčanih naknada kroz zakon o socijalnoj skrbi. Predavanje je bilo namijenjeno djelatnicima i ravnateljima Centra za socijalnu skrb i Doma za starije i nemoćne u Metkoviću te za članove SDP-a Metković i Socijaldemokratskog foruma žena Metković.

Zamjenica ministrice Milanke Opačić iz Ministarstva socijalne politike i mladih, Maja Sporiš iznijela je novine po pitanju Zakona o socijalnoj skrbi koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine. Zamjenica Sporiš je istaknula kako je uvedena Zajamčena minimalna naknada od 800kn koja objedinjuje dosadašnje četiri naknade. Zajamčena minimalna naknada je pravo na novčani iznos kojim se osigurava zadovoljavanje osnovnih životnih potreba samca ili kućanstva koji nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba, a o zahtjevu za zajamčenu minimalnu naknadu odlučuje centar za socijalnu skrb prema mjestu stanovanja.

Nakon izlaganja raspravljalo se o pitanjima vezanim uz Zakon o socijalnoj skrbi, zajamčenim naknadama te kako ih ostvariti.

Po završetku predavanja zamjenica Sporiš je u pratnji članova GO SDP Metković i saborske zastupnice Tatjane Šimac Bonačić obišla udruge Leptirići, Prijatelj i Otac Ante Gabrić gdje se susrela sa njihovim članovima i upoznala se s djelatnostima koje obavljaju.

Uz pratnju ravnatelja Vatroslava Vugdelije i članova Upravnog vijeća Rade Nikoletića i Ivana Đereka, Sporiš je obišla i Centar za socijalnu skrb Metković dok je u pratnji predsjednika Upravnog vijeća Krešimira Kurana posjetila Dom za starije i nemoćne Metković. Nova ravnateljica Doma, Vjekoslava Soldo u obilasku je pohvalila rad djelatnica Doma, istaknula probleme kao i mogućnosti razvoja Doma.

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije