Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

FORUM NARONITANUM

Predstavljena monografija akademika Emilia Marina o arheološkim istraživanjima i nalazima u Naroni

Objavljeno prije

_DSC7001

Jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta u sklopu programa Metkovskog ljeta i organizaciji Arheološkog muzeja Narona predstavljena monografija Forum Naronitanum autora Emilia Marina i njegovih suradnika.

Nakon što je prisutne pozdravila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Grada Metkovića  Zrinka Mijoč, riječ je preuzeo ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina nakon čega je predstavljanje publikacije preuzeo i sam autor, akademik i diplomat Emilio Marin, bivši ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu i voditelj arheoloških iskapanja Narone.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Izlaganje su održali i glavna urednica monografije Miroslave Topić te dr. sc. Smiljan Gluščević, bivši ravnatelj Arheološkog muzeja u Zadru, rodom Metkovac.

U Forumu Naronitanumu se  na 450 stranica nalazi zbir istraživanja i iskopavanja u Naroni od 1907. do 2005. Ravnatelj Arheološkog muzeja Toni Glučina rekao je da je pristupačna čitateljima unutar i van struke.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Knjiga je vrlo bogato ilustrirana. Željeli smo je približiti običnom posjetitelju, ali unutra su i stručno-znanstveni prilozi. Pokušalo se maksimalno dati podataka vezano za arhitektonsku dokumentaciju, za samo istraživanje, a isto tako i obradu sitnih nalaza koji nam govore i o svakodnevnom životu antičke Narone. Radi se o nalazima koji potiču sa rimskog foruma, sa središnje točke  rimskog grada koje su najvažniji za kronologiju samoga grada. Tako nalazi datiraju od 2. stoljeća prije Krista do 7. stoljeća i kraja samog života u Naroni. Knjiga je dio iz serije publikacija Katalozi i monografije, druga je u nizu, a nadamo se da će se taj niz nastaviti – rekao je Glučina.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije