Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Poziv poljoprivrednicima na Tečaj prerade voća

Objavljeno prije

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, u okviru Mjere 1 “Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, planira se izvedba tečaja „Prerada voća“ za poljoprivrednike, u trajanju 22.3.-25.3.2022. na području Neretve.

Tečaj je namijenjen svim zainteresiranim poljoprivrednicima, koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika kao nositelji ili članovi, bilo da se već bave preradom voća ili to tek namjeravaju. Program edukacije sadrži teme koje obrađuju preradu voća u sok, džem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino, voćne rakije i sušenje voća. Sudionicima izobrazbe koji završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja, koja kasnije služi za upis dopunskih djelatnosti prerade voća na OPG-u , a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Da bi organizacija i provedba tečaja bila što uspješnija, pozivamo zainteresirane da se jave putem e-pošte: zoran.kajic@mps.hr ili na mobitel 091/488-2786, pozivom ili slanjem poruke da žele pohađati tečaj iz prerade voća, uz što će navesti svoje ime i prezime i matični broj OPG-a, SOPG-a, PG-a kojeg su članovi. Za sve ostale informacije se javite na mobitel ili putem e-pošte.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Do sada imamo određeni broj prijava, stoga ako ste zainteresirani za tečaj, ne oklijevajte, već se javite čim prije da možemo prema polaznicima prilagoditi lokaciju izvođenja tečaja, a u slučaju povećanog interesa možemo po potrebi ponoviti tečaj.

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije