Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Poziv na radionicu “Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija”

Objavljeno prije

Napuštanje i izumiranje sela jedan je od velikih izazova u današnje vrijeme te je njegovo rješavanje od strateške važnosti za cijelu Europu. Novi koncept razvoja ruralnih područja nameće moderno poslovanje sela s digitalnim pristupom tržištu i digitalnim inovacijama. Cilj je poticanje inovativnih rješenja za poboljšanje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti ruralnih područja.

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizira interaktivna predavanja na temu “Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija”.

Radionice se održavaju:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

21. 9. 2022. u 10.00 sati – Župa dubrovačka – OPG Miloslavić (Put Radovine 56 A, Buići)

22. 9. 2022. u 10.00 sati – Pelješac – Općina Ston (Trg kralja Tomislava 1, Ston)

RENT-A-CAR M 740

23. 9. 2022. u 10.00 sati – dolina Neretve – Agro etno park Žabac (Badžula 2, Badžula)

Predavanje s naglaskom na mogućnosti povezivanja tradicije i digitalizacije u kontekstu turizma i poljoprivrede, održat će rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede doc. dr. sc. Silvio Šimon.

Kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, predstavit će se tvrtka Agrivi d.o.o, s osvrtom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak predstavit će dugoročnu viziju za razvoj ruralnih područja do 2040. godine, Udruga Agroturizam Konavle, predstavit će rad i ciljeve Udruge, dok će Regionalna agencija Dunea predstaviti Europski zeleni plan.

Program radionice

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/TiizRM9mGcMcFijd8

– maila: czp@czp.hr

– ili telefona: 020/418-401.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije