Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRAD METKOVIĆ

Javni poziv za kandidature članova Savjeta mladih Grada Metkovića

Objavljeno prije

Dana 15. rujna 2022. godine sa službenoj web stranici Grada Metkovića objavljen je Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Metkovića i njihovih zamjenika, zajedno sa potrebnim obrascima. (https://grad-metkovic.hr/2022/09/15/javni-poziv-za-isticanje-kandidature-za-izbor-clanova-savjeta-mladih-grada-metkovica-i-njihovih-zamjenika/)

Savjet mladih Grada Metkovića ( u daljnjem tekstu: Savjet mladih) osniva se kao savjetodavno tijelo Grada Metkovića, a u cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na području Grada Metkovića.

Sveznalica 7400xXpx

Za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Metkovića koji u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina života.

Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prijedlozi kandidata za članove/zamjenike članova Savjeta mladih s dokazima o ispunjavaju traženih uvjeta dostavljaju se na adresu: Grad Metković, Odbor za izbor i imenovanja, Stjepana Radića 1, 20350 Metković, s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Metkovića“ u roku od 15 dana od dana objave javnog poziva na web stranici Grada Metkovića.

GRAD METKOVIĆ

 

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije