Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJA

Potpisani ugovori o financiranju dodatnih medicinskih timova u sezoni, standard zdravstvene zaštite podignut na višu razinu

Objavljeno prije

190618-ugovori-dodatni-medicinski-timovi-2

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Palači Ranjini Ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2018. godine s gradovima i općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja – Dubrovnik, Korčula, Ploče i Dr. Ante Franulović iz Vela Luke.

Sveznalica 7400xXpx

Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić i viša savjetnica za zdravstvo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Vesna Babarović.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo pozdravljajući ovakavu suradnju te pohvalio sve uključene u radu u zdravstvu, a približio je i neke mjere i projekte koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Uistinu mi je drago da nastavljamo suradnju i sa Ministarstvom turizma i sa jedinicama lokalne samouprave. U zdrastvenoj zaštiti provodimo brojne mjere, primjerice početak rada helikopterske službe, koji u suradnji sa Ministarstvom turizma i Ministarstvom unutarnjih poslova koristimo za potrebe brze intervencije. Iako spomenuti helikopteri nisu namijenjeni hitnom medicinskom prijevozu, oni su potpuno opremljeni i učinkoviti. Ove godine planiramo donirati još 3 vozila za hitan medicinski prijevoz, a pri završetku je i natječaj za projektiranje dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću – rekao je župan te dodao kako je najveći problem nedostatak liječnika i povezivanje sa otocima, ali zajedno sa ministarstvima i jedninicama lokalne samouprave vjeruje kako će se ishodit prava rješenja.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti će se organizirati u razdoblju od 01. srpnja do 31. kolovoza 2018. godine, kako slijedi:

Područje Grada Dubrovnika

Dubrovačko-neretvanska županija će financirati dva dodatna tima obiteljske medicine pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra. Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirat i financirat jednu pripravnost liječnika.

Općina Mljet

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirat  jedan dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Ston

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Ston zajednički će financirati dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Korčula i Općina Lumbarda

Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirat dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg  čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Orebić

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić zajednički će financirat dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Trpanj

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Trpanj  zajednički će financirat dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Slivno

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Slivno zajednički će financirat pripravnost liječnika  pri Zavodu za hitnu medicinu-Metković.

Grad Ploče

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirat dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri Domu zdravlja Ploče

Za navedeni model utrošit će se ukupno 763.000 kuna.

U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 476.281 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 123.719 kuna, gradovi i općine sudjeluju s iznosom od 163.000 kuna.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije