Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

WINTER MED

Potpisan Ugovor o javnoj nabavi usluga izrade elaborata integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA, Zavod za prostorno uređenje i vanjski stručnjaci tvrtka ASK Atelier i Institut za povijest umjetnosti, održali su radni sastanak u sklopu provedbe projekta WINTER MED. Povod sastanka je potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi usluga izrade elaborata integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta.

Ovim elaboratom će se na područjima otoka Korčule i Mljeta identificirati i valorizirati vrijedne kulturno-povijesne cjeline, te odrediti smjernice njihove obnove i očuvanja kroz prostorne planove. Time će se zapravo usmjeriti pažnja na povijesne cjeline i dijelove cjelina otočnih naselja koje danas ne uživaju zaštitu temeljem Zakona. Takva područja su zanemarena, tretiraju se isto kao i novi dijelovi naselja, uništavaju tradicionalni tip organizacije i naselja, ulica i kuća, stvarajući uniformno naselje koje nema karakter.

Projektom WINTER MED se radi na razvoju tematskog turizma, tj. obogaćivanju kulturne, izletničke, enološke, gastronomske i ostalih ponuda na ciljanom području, kako bi se omogućio razvoj održivog turizma i produžila turistička sezona sa nekoliko ljetnih mjeseci na cijelu godinu. Pri tome je nužno prepoznati važnost prirodnih, kulturnih i povijesnih bogatstava, s posebnim naglaskom na ruralna naselja koja su mimo prirodnih procesa urbanizirana i izbrisane su njihove ključne karakteristike kojima su doprinosili raznolikosti otoka, te ih etablirati kao atraktivna turistička odredišta koja će osim sunca i mora ponuditi i pregršt kvalitetnih turističkih sadržaja i tako osigurati razvoj održivog kroz sva godišnja doba.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Cilj projekta WINTER MED je promicanje održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na otocima na području Mediterana uz istodobno očuvanje i valorizaciju kulturne i prirodne baštine. Nositelj projekta je Udruženje toskanskih regiija, a Regionalna agencija DUNEA jedan je od devet projektnih partnera. Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

RENT-A-CAR M 740

DAN GRADA METKOVIĆA I BLAGDAN SV. ILIJE

Jole rasplesao publiku u Metkoviću

Objavljeno prije

Sinoć je, povodom Dana grada Metkovića i blagdana Sv. Ilije, na Trgu dr. Franje Tuđmana koncert održao popularni Jole.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenika, Joško Čagalj – Jole izveo je svoje brojne hitove pred metkovskom publikom, pružajući im nezaboravnu večer ispunjenu glazbom i zabavom.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Građani su se okupili u velikom broju, a Jole je svojim energičnim nastupom rasplesao publiku, stvarajući atmosferu koja će se još dugo pamtiti.

Koncert je održan u organizaciji Turističke zajednica grada Metkovića, uz potporu Grada Metkovića.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije