Ostanimo u kontaktu

KRIZNI STOŽER GRADA METKOVIĆA

Posuta sol po prometnicama u starom dijelu Metkovića i Prudu

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Noćas, u prvim satima srijede, dva traktora posipala su sol po prometnicama u starom dijelu grada Metkovića i u Prudu. Iako vremenska prognoza najavljuje smirivanje padalina, odnosno porast temperature i kišu, Krizni stožer grada Metkovića je donio tu odluku radi prevencije, kako smo doznali od direktora gradskog komunalnog poduzeća Čistoća Metković, gospodina Željka Mordžina, zbog današnjih sprovoda, a i riječ je o prometnicama sa oskudnijom infrastrukturom.

U Kriznom stožeru grada Metkovića sudjelovali su djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Čistoća Metković, vatrogasnih društava, JVP Metković i DVD Metković, te gradski komunalni i prometni redari.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o jednoj osobi muškog spola i četiri osobe ženskog spola: dvije iz Dubrovnika, jednoj iz Stona i Orebića te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je 20 osoba: šest iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Ploča, dvije iz Korčule i Kule Norinske te jednoj iz Župe dubrovačke i Blata.

U posljednja 24 sata obrađeno je 290 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 100 453 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je devet osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 603 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 909 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije