Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MEĐUNARODNI JE DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Posjetili smo radionicu Udruge ‘Prijatelj’, današnja tema je ‘Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti’

Objavljeno prije

UOSI-Prijatelj-(1)

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom danas ugošćuje građane u svojim prostorijama u razdoblju od 7 do 15 sati.

Sveznalica 7400xXpx

Svake se godine 3. prosinac obilježava drugom temom, a ove godine tema je Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti. Inače, UOSI Prijatelj ovaj dan obilježava prigodnim predavanjima, a ove godine zbog kiše primorani su bili ostati u prostorijama Udruge. Unatoč lošem vremenu u udruzi ne nedostaje dobrog raspoloženja i kreativnosti. Izrađuju se prigodni blagdanski ukrasi i igraju društvene igre.

Jedan od glavnih ciljeva Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković je uključenost osoba s invaliditetom u društveni život zajednice. Jedan od mehanizama koje koristi za postizanje jest zapošljavanje osoba s invaliditetom. Što njima ima veliku ulogu u osamostaljenju i mogućnosti da neovisnije žive u sredini kojoj žele.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

UOSI ‘Prijatelj’ zapošljava 60 osoba, od toga 30 asistenata koji skrbe o istom broju osoba s invaliditetom, 10 pomoćnika u nastavi za djecu sa poteškoćama u razvoju, te 8 osoba s invaliditetom.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije