Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

MEĐUNARODNI JE DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Posjetili smo radionicu Udruge ‘Prijatelj’, današnja tema je ‘Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti’

Objavljeno prije

UOSI-Prijatelj-(1)

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom danas ugošćuje građane u svojim prostorijama u razdoblju od 7 do 15 sati.

Svake se godine 3. prosinac obilježava drugom temom, a ove godine tema je Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti. Inače, UOSI Prijatelj ovaj dan obilježava prigodnim predavanjima, a ove godine zbog kiše primorani su bili ostati u prostorijama Udruge. Unatoč lošem vremenu u udruzi ne nedostaje dobrog raspoloženja i kreativnosti. Izrađuju se prigodni blagdanski ukrasi i igraju društvene igre.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Jedan od glavnih ciljeva Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković je uključenost osoba s invaliditetom u društveni život zajednice. Jedan od mehanizama koje koristi za postizanje jest zapošljavanje osoba s invaliditetom. Što njima ima veliku ulogu u osamostaljenju i mogućnosti da neovisnije žive u sredini kojoj žele.

UOSI ‘Prijatelj’ zapošljava 60 osoba, od toga 30 asistenata koji skrbe o istom broju osoba s invaliditetom, 10 pomoćnika u nastavi za djecu sa poteškoćama u razvoju, te 8 osoba s invaliditetom.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije