Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Porez na potrošnju smanjen na 1%

Objavljeno prije

Primopredaja vlasti, Dalibor MilanUz nove socijalne mjere u gradu Metkoviću nova je godina donijela i novu odluku o gradskim porezima. Tako je već sada uobičajena stopa poreza na potrošnju od 3% smanjena na 1%, a u Gradu smatraju kako to predstavlja značajno rasterećenje za ugostitelje.

Svjestan otežane situacije u kojoj se nalaze i metkovski ugostitelji, a koja je uzrokovana povećanjem stope PDV-a s 13% na 25%, gradonačelnik Dalibor Milan odlučio je smanjiti stopu poreza na potrošnju koja se odnosi na prodajne cijene alkoholnih i bezalkoholnih pića koja se prodaju u ugostiteljskim objektima.

Iako je prihod od poreza na potrošnju u gradskom proračunu za 2018. trebao iznositi 150 tisuća kuna, ovom Odlukom Grad će se svjesno odreći 100 tisuća kuna ovog prihoda te, na taj način pomoći lokalnim ugostiteljima s obzirom na spomenuto povećanje stope PDV-a kod ugostiteljske djelatnosti.

– Na taj će se način barem donekle amortizirati negativan učinak povećanja stope PDV-a u ugostiteljskom sektoru. To će, nadamo se, biti motivacija i olakšanje našim ugostiteljima koji svojim radom, kvalitetom i znanjem značajno utječu na turističku ponudu Grada i promociju doline Neretve – istaknuo je za kraj Milan.

preneseno s gradonačelnik.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije