Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BITKA NA VUKOVU KLANCU

Polaganjem vijenaca obilježena 74. godišnjica oslobođenja grada Metkovića od fašističko-nacističkog okupatora

Objavljeno prije

74. godišnjica oslobođenja grada Metkovića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama fašizma u Gradskom parku obilježena je 74. godišnjica oslobođenja grada Metkovića od fašističko-nacističkog okupatora. Uz metkovske Socijaldemokrate vijenac su u ime Grada Metkovića položili gradonačelnik Dalibor Milan i pročelnik Ivica Popović.

Nakon bitke na Vukovu klancu, jedne od najvećih u Dalmaciji u Drugom svjetskom ratu, 26. listopada 1944. oslobođen je Metković koji je tada zadnji put bio pod okupacijom neke strane sile.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Imajući na umu kako suvremena Republika Hrvatska temelji svoj državnopravni kontinuitet i na odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnoga oslobođenja Hrvatske, najvišega organa narodne vlasti u Hrvatskoj, smatramo potrebnim obilježavanje ovog dana u nadi da smo se oslobodili fašizma i nacizma zauvijek, – ističu iz GO SDP Metković.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije