Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ANTIČKA NARONA

Pogledajte kako izleda 3D model Narone nakon godinu dana rada

Objavljeno prije

Antička Narona, 3D model, Foto - Stipe Ujdur (1)

Nakon godinu dana aktivnog rada na 3D modelu antičke Narone, vidljiv je rezultat mukotrpnog truda autora modela, Stipana Ujdura i Ivana Popovića iz Opuzena – dovršena je cijela prva terasa i obala, a manje korekcije će se obaviti kad cijeli model bude gotov.

3D model Narone, osim animacije, trebao bi biti gotov do kraja godine. Iako će modeliranje ići brže s novim računalima i pojačanjem iz Nizozemske, stručnim suradnikom za novi program renderiranja, Martina van der Meijde iz Arnhema, Stipan Ujdur kaže da rad, kako bi model bio realističan, usporava i potraga za dokumentacijom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Dok jedan radi na 3D modelu drugi traga za autentičnom dokumentacijom kako bi 3D model bio što autentičniji. Ovo će bit teško ispoštovai zbog nedostatka pisanih i materijalnih tragova o Naroni, pa se koristimo Vitruvijevim knjigama o rimskoj arhitekturi. Svi 3D modeli su u svojim grupama pa ih je moguće svakoga pojedinačno, po potrebi, ponovo geolocirati ili uređivati ovisno o pronađenim argumentima – rekao je Ujdur.

Trenutni izgled 3D modela antičke Narone možete pogledati u fotogaleriji.

Foto: Stipan Ujdur

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije