Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

DVD METKOVIĆ

Početkom školske godine počinje obuka za 180 članova vatrogasne mladeži

Objavljeno prije

DVD Metković, vatrogasna mladež (1)

Na pomoćnom igralištu NK Neretve danas je članovima DVD-a Metković  predstavljena vatrogasna oprema za obuku vatrogasne mladeži koja će, pod vodstvom instruktora DVD-a, u Metkoviću početi početkom školske godine.

Vježbu su vodili županijski instruktori zapovjednik DVD-a Orebić Nikša Nogalo i zapovjednik DVD-a Korčula Žitomir Lozica, a riječ je o predstavljanju poligona, vježbi i opreme  za mladež metkovskim instruktorima koji će obučavati 180 djece od 12 do 16 godina prijavljenih za vatrogasnu mladež DVD-a Metković.

Zapovjednik DVD-a Metković Stipica Bebić rekao je da se s najboljima iz vatrogasne mladeži planira ići na natjecanja.

– Instruktori iz naše županije došli su nam pokazati kako i na koji način koristiti opremu za vatrogasnu mladež jer DVD Metković ima 180 djece prijavljeno za vatrogasnu mladež i sada smo u fazi obučavanja instruktora. Početkom školske godine planiramo početi raditi s djecom i oformljivati timove za vježbe i  županijska natjecanja, pa zmeđužupanijska i, na kraju, državna natjecanja – rekao je Bebić.

Vježbe za vatrogasnu mladež sastoje se od vezivanja konopa, preskakanja prepreka, gađanja mete vodom, razvlačenja vatrogasnih cijevi, prolaženja kroz tunel, vatrogasne štafete i drugih aktivnosti u kojima djeca nauče nešto korisno i razvijaju svoje fizičke sposobnosti.

Djeca prijavljena za vatrogasnu mladež i njihovi roditelji bit će pravovremeno obavješteni osobno i putem medija te će se početkom školske godine, budući da su vatrogasci trenutno na oprezu zbog požarne sezone, održati i sastanci kako bi se  i roditelji i djeca upoznala s vatrogasnim instruktorima i vježbama nakon čega kreće obuka mladeži.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz /Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije