Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA

Petra Vladimir pohvaljena na 59. Državnom natjecanju iz matematike

Objavljeno prije

Foto: OŠ Stjepana Radića

Foto: OŠ Stjepana Radića

Državno natjecanje iz matematike održalo se u Poreču od 12. do 14. travnja 2018. godine za učenike osnovnih i srednjih škola. Pravo sudjelovanja na Natjecanju steklo je 257 učenika (89 učenika osnovnih škola i 168 učenika srednjih škola). Natjecanje je organiziralo Hrvatsko matematičko društvo, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

Našu školu prestavljale su učenica Petra Vladimir (6. d) i njezina mentorica Marijana Odak Krstičević, dipl.uč.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Između dvadeset najuspješnijih učenika iz cijele Hrvatske koji se natječu u kategoriji šestih razreda, Petra Vladimir pokazala je zavidno znanje, ostvarivši deseto mjesto.

Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Jože Šurana iz Višnjana, koja se potrudila da se učenici i mentori osjećaju posebno.

Sveznalica 7400xXpx

Najbolje matematičare u državi, njihove mentore, članove povjerenstva i ostale uzvanike u kongresnoj dvorani hotela Pical pozdravili su ravnatelj škole Predrag Brkić, viša savjetnica prof. Draženka Kovačević, te predsjednica državnog povjerenstva doc. dr. sc. Mea Bombardelli. Vrlo lijep program izveli su učenici Osnovne škole Jože Šurana, a samo natjecanje službeno je otvorila učenica škole koja i sama sudjeluje na natjecanju.

Nakon napornog rješavanja testa, učenici i njihovi mentori posjetili su zvjezdarnicu Višnjan (Tičan). Sama zvjezdranica smještena je u naselju Tičan, koje zbog izrazito niskog svjetlosnog zagađenja postala savršeno mjesto za lokaciju Zvjezdarnice s impresivnom kupolom. Ostatak vremena uživali smo u šetnji prekrasnim Porečom i ugodnim druženjem s ostalim sudionicima samog natjecanja.

Samo sudjelovanje na Državnom natjecanju veliki je uspjeh za svakog učenika što je potvrđeno Pohvalnicom svakom sudioniku natjecanja.

 

Velike pohvale i čestitke Petri i njezinoj mentorici na uzornom predstavljanju grada i škole te na ostvarenom rezultatu!

Piše uč. matematike Marijana Odak Krstičević, dipl. uč.

Osnovna škola Stjepana Radića

 

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije