Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

PIJA NA LITRE, A UMRA OD KAPI

Pekma napisao novu pjesmu za Klapu na uvo

Objavljeno prije

‘Pija na litre, a umra od kapi
Katriga tola suzu mi vrati
Nije glada vino jel se boca rosi
Već čovika ća se smije ća mu čašu nosi…’

Refren je to nove pjesme Klape na uvo, kominskih pivača, ‘Pija na litre, a umra od kapi’, za koju je glazbu i tekst napisao Denis Batinović Pekma.

Donosimo video…

PIJA NA LITRE A UMRA OD KAPI

NE STIDI SE SVOGA ĆAĆE
DALMATINSKOG RODA
NE STIDI SE SVOGA ĆAĆE
I U KONOBI SE MOLI BOGA

ISTO SINE ŽIVOT VRTI
JEDAN STIĆE DRUGI DILI
UVIK STRIC  PRID OLTAROM
A JA MISNO VINO SLIDIM

REF:

PIJA NA LITRE A UMRA OD KAPI
KATRIGA TOLA SUZU MI VRATI
NIJE GLEDA VINO JEL SE BOCA ROSI
VEĆ ČOVIKA ĆA SE SMIJE ĆA MU ČAŠU NOSI

NE STIDI SE SVOGA ĆAĆE DALMATINSKOG RODA
NE STIDI SE SVOGA ĆAĆE
I U KONOBI SE MOLI BOGA

ISTO SINE ŽIVOT VRTI
VIRUJ GENI NISU PURA
NAŠA LOZA UVIK BIRA
VINO MISTO VAZU RUŽA

PIJA NA LITRE A UMRA OD KAPI
JA MU ŽUGA A DANAS SE U RIČIMA DAVIM.

Tekst i Glazba:
Denis Batinović Pekma

DUNEA

Predstavljena radna verzija dokumenta Prijedlog politika za sektor kreativnih i kulturnih industrija

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu EU projekta „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES“, 21. rujna organizirala je online predstavljanje nacrta preporuka za unapređenje politika za poticanje suradnje kreativnih i kulturnih industrija u kreiranju održivih turističkih proizvoda inspiriranih kulturnom baštinom.

Nacrt dokumenta izrađen je u suradnji sa Sveučilištem u Ateni te Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) s namjerom utvrđivanja zajedničkih politika za cijeli prostor ADRION regije, koju, osim Hrvatske, čine i Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Grčka.

Autorica dokumenta koji na razini Europske unije prvi put povezuje kreativne i kulturne industrije sa zaštitom prirodne i kulturne baštine i održivim turizmom je dr. sc. Ana Žuvela, stručnjakinja za kulturnu politiku, nove modele i procese upravljanja koji obuhvaćaju i područje kulturnih i kreativnih industrija. Uz preporuke politika, Regionalna agencija DUNEA je u suradnji s timom iz IRMO-a, izradila i pravne preporuke te niz inovativnih pokazatelja kojima se može pratiti razvoj sektora.

Prijedlozi politika su predstavljeni projektnim partnerima iz Autonomne regije Friuli Venezia Giulia (IT), Instituta za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstvenog parka Patras (GR), Ekonomskog fakulteta u Ateni (GR), Regionalnog direktorata za kulturu Vlöre (AL), Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (BA) kako bi i sami, svojim komentarima i prijedlozima, imali mogućnost sudjelovati u izradi dokumenta. Prezentaciju i predstavljanje procesa izrade Preporuka politika koji vodi Regionalna agencija DUNEA, održala je koordinatorica projekta Olja Ljubišić. Naglasila je važnost participativnog pristupa u izradi strateških dokumenata, te najavila predstavljanje prijedloga politika u studenome 2021. u Dubrovniku.

Prijedlozi politika će se primijeniti na lokalnoj razini izradom akcijskog plana koji će između ostalog, uključit osmišljavanje dvije nove kreativne rute.

Proračun Regionalne agencije DUNEA za provedbu je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije