Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

METKOVCI NISU ZABORAVILI SVOGA ZUPU

Predstavljena brošura Zupa – Tomislav Zubčić 2010.-2020.

Objavljeno prije

U nakladi Građanske udruge Metković 600, potkraj prošlog tjedna predstavljena je brošura ili minimonografija  Zupa-Tomislav Zubčić 2010.-2020.

Trebala je biti predstavljena u prosincu prošle godine na desetu obljetnicu Zupine smrti, ali nije zbog pandemije koronavirusa.

Na početku je urednik brošure Ivica Puljan govorio o iznimno uspješnom angažmanu pokojnog Zubčića u javnom životu našega grada, a inicijatorica projekta prof. Radojka Bagur govorila je o njegovim umjetničkim počecima i postignućima.

Ivo Veraja govorio je o njemu kao nadarenom rukometašu koji je iz Splita preselio u Metković gdje je branio boje RK Mehanika.

Mario Obradović približio je okupljenima sliku o Zubčiću kao profesoru u Srednjoj školi, Jure Talajić tu je sliku upotpunio njegovim djelovanjem u MAK-u i amaterskom glumištu, Marko Marušić o njegovoj ulozi kneza Domagoja na maratonima lađa, a Ante Dragobratović o umjetničkom opusu.

Bilo  je riječi i o Zubčiću-hrvatskom branitelju, animiranju učenika za planinarske aktivnosti, o pjesmama koje je pjevao o svom Metkoviću, o Zupi kao darivatelju krvi i o susretima s djecom u liku Djeda Mraza.

Njegova kćer Vera Zubčića na kraju je zahvalila svima koji su pripremili monografiju o čovjeku koji je svojim djelovanjem u javnom životu promovirao Metković i na taj način zadužio njegove stanovnike.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

42 nova slučaja zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 23 osobe muškog i 19 osoba ženskog spola: 12 iz Dubrovnika, osam iz Stona i Župe dubrovačke, pet iz Metkovića, dvije iz Konavala i Korčule te jednoj iz Janjine, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Ploča.

Izliječeno je 48 osoba: 18 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Blata, četiri iz Metkovića i Stona, dvije iz Ploča te jedna iz Konavala.

26 ima utvrđenu epidemiološku vezu

U posljednja 24 sata obrađena su 864 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 133 780 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 1116 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 940 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije