Ostanimo u kontaktu

31. SMOTRA FOLKLORA

Otvorena likovna izložba Elafitski biseri

Objavljeno prije

Likovna izložba Elafitski biseri

Sinoć je uoči plesnog dijela Smotre, u galeriji GKS-a otvorena je likovna izložba Elafitski biseri. Uz zvuke tamburaškog orkestra KUD-a Metković i odlično odsvirane pjesme Na Neretvu misečina pala, voditeljica Romana Gabrić pozdravila je nazočne te je pozvala tajnika KUD-a i organizacijskog rukovoditelja Smotre gospodina Zdravku Obradovića, koji je izrazio zadovoljstvo što se Smotra po 31. put događa u Metkoviću.

Poslije kraćeg prigodnog govora gosp. Obradovića, ispred likovnjaka riječ je dobila gđa. Dubravka Šešelj, koja je pojasnila je da je ova likovna izložba plod likovnih kolonija  koje su se tri godine za redom (2012., 2013.,2014.) organizirane na Elafitima. Radovi su plod ljubavi prema slikarstvu i prekrasnih elafitskih motiva, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Službeno izložbu otvorila je zamjenica gradonačelnika gđica Katarina Ujdur, koja je izrazila posebnu emociju prema Šipanu kao jednom od elafitski otoka, na kojem je kao dijete  provela dosta ljetnih praznika.

Likovna izložba koja je nastala na Lopudu, Šipanu i Koločepu je otvorena, a danas nas očekuje i službeno otvaranje Smotre Na Neretvu misečina pala koja će se dogoditi na Trku kralja Tomislava u 18 sati.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije