Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NAPLATA PARKINGA U METKOVIĆU

Moraju li građani nositi sav teret financijske krize

Objavljeno prije

Parking

Dolaskom nove vlasti u Grad Metković, načitali smo se o praznoj gradskoj kasi, neplaćenim računima, o višku radnika, o uvođenju minimalca itd. Jasno je bilo da će MOST-ovci tražiti sve moguće legalne načine kako bi uvećali izvorne prihode Grada. Jedna od mogućnosti bila je uvođenje naplate parkinga na javnim površinama. U prvu ruku, legitimno pravo, ako se zanemari socijalni aspekt. Uz malo empatije, gradska vlast bi trebala dijelila sudbinu svojih građana, jer su je upravo ti građani doveli u poziciju. Građanima Metkovića je teško, pogledajte broj nezaposlenih na u Zavodu za zapošljavanje, svaka kuna, ako je uopće ima, deset puta se prevrće preko ruke. Odgovor, da za to postoje mjesečne karte, ne zadovoljava građene, jer znamo da je svaka kuna bitna. Aktualna vlast u RH je pritisnuta iz  EU, ali  ipak nije uvela porez na nekretnine, koji bi značajno popunio državni proračun. Procijenili su da nije pravi trenutak za uvođenje dodatnih opterećenja.

Sveznalica 7400xXpx

Što naplatom parkinga dobiva Grad Metković, a što građani?

Nije potrebna prevelika pamet za zavući ruku u džepove drugih, kako bi namirio vlastitu prihodovnu stanu, a sve to pod parolom za uređeniji grad. Građanima je dozlogrdilo ne shvaćanje onih koji su izabrani da život čine snošljivim, a umjesto toga dobivaju famozna rješenja poput naplate parkinga. Što je Grad time dobio. Zaposlio je par ljudi, što je pozitivno, iako dolaze iz krugova vladajuće stranke, sustav sam sebe održava i još nešto i utrži, a što su dobili građani. Probleme, jer kad se žele parkirati pored svojih zgrada u centru grada, parkinzi bivaju popunjeni, a svako parkiranje izvan zadanih označenih parkirnih mjesta se sankcionira. Na nekim mjestima nisu riješeni imovinsko pravi odnosi, međutim, to nikoga nije spriječilo da se na tim mjestima ne vrši naplata. Što netko ne investira u etažne parkinge, pa neka ih naplaćuje koliko god hoće. Zar malo boje i par naplatnih automata smatramo dovoljnom investicijom da bi se opravdao dodatni trošak vlasnicima automobila.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Parking

Imovinsko pravni odnosi nisu u potpunosti riješeni

Postoje i vrlo diskutabilna parkirna mjesta ispod stabala, gdje vam iglice bora mogu napraviti štetu na automobilu od par tisuća kuna. Metković ima „Gajevu“ gdje morate parkirati automobil pola na nogostupu, a pola na prometnici. U Zagrebu je Gajeva ulica bar jednosmjerna, pa je pristup parkirnom mjestu manje opasan nego naša Ulica Matice hrvatske. Za izbočine na parkirnim mjestima ispred Neretvinog igrališta, gradonačelnik Petrov kaže kako nisu uređeni imovinsko pravni odnosi i dok se to ne riješi nisu u mogućnosti  raditi, odnosno sanirati, ta parking mjesta, a s drugu stranu imaju suglasnost MUP-a i drugih nadležnih subjekata za naplatu istih. Postavlja se pitanje, da li je moralno vršiti naplatu parkinga na mjestima za koja i sami ističu da nisu po pravilniku!?

Parking

Surova stvarnost

Nije obični građanin za sve kriv i ne mora sve probleme iznijeti na svojim umornim leđima. Postoje stvari koje se trebaju bolje posložiti, u prvom redu sagledati vrijeme u kojem živimo, odnosno preživljavamo. Neka gradski očevi razmišljaju kako privući investitore i pomognu u otvaranju novih radnih mjesta, a ne da zavlače ruku u već prazan džep građana koji su ih doveli u poziciju vlasti.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

Sveznalica 7400xXpx

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije