Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

GKS METKOVIĆ

Otvorena izložba na temu Sarajevskog atentata

Objavljeno prije

DSC_0125

U organizaciji Grada Metkovića i Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine sinoć je u Gradskom kulturnom središtu otvorena izložba fotografija i dokumenata o Sarajevskom atentatu i početku I. svjetskog rata. Izložbu su otvorili gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov i direktor Arhiva FBiH, Adamir Jerković.

U svom obraćanju Jerković je prisutne podsjetio na ta vremena, skoro pa točno prije jednog stoljeća, kada je u Sarajevu izvršen atentat na prijestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju, što je ujedno značilo i početak I. svjetskog rata.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Petrov se zahvalio Arhivu na ustupanju izložbe te spomenuo vezu s Metkovićem, odnosno kako je Fredinand 25. lipnja 1914. preko metkovske luke proputovao za Sarajevo, te 30. lipnja 1914. kada su mrtva tijela supružnika preko Metkovića brodom vraćena nazad.

Metković je prvi grad u kojemu je izložba postavljena i bit će otvorena do 28. ožujka. Nakon toga seli u Mostaru, te 28. lipnja, na stoljetnu obljetnicu atentata, otvorenje će biti u Sarajevu.

RENT-A-CAR M 740

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

RENT-A-CAR M 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije