Ostanimo u kontaktu

TRODNEVNA MANIFESTACIJA

Otvaranjem Kneževog tabora u Gradskom parku započeli ‘Dani Neretvanske kneževine’

Objavljeno prije

Jučer je otvaranjem Kneževog tabora u Gradskom parku i podizanjem zastave počela trodnevna manifestacija Dani Neretvanske kneževine.

Mali neretvanski gusari ove godine broje stotinjak članova, a jučer su nakon otvaranja tabora uživali u zanimljivim natjecanjima te su učili i vježbali razne vještine.

Danas se također očekuju razna zanimljiva natjecanja, prikaz srednjovjekovnog života, Makovi ulični lakrdijaši, viteške borbe, prikaz srednjovjekovnog mačevanja i još mnogo toga. Jutros su, kako smo već izvijestili Kneževe postrojbe izvršile napad na Grad Metković.

Od jučer u sklopu programa s nama su na Trgu kralja Tomislava i OPG-ovi iz Đakova koji izlažu svoje proizvode, a u subotu će DVD Đakovo pripremati čobanac kao poklon gradu Metkoviću.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije