Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

GOSPODARSKI KRIMINAL

Oštetio državni proračun RH za 2,3 milijuna kuna

Objavljeno prije

Policija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom osumnjičenim za više kaznenih djela i to utaju poreza ili carine, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Njega se sumnjiči da u svojstvu direktora trgovačkog društva iz Metkovića, s ciljem da u potpunosti izbjegne plaćanje poreza, nije evidentirao  prihode trgovačkog društva stečene tijekom 2009. i 2010. godine i na taj način oštetio državni proračun Republike Hrvatske za iznos veći od 2,3 milijuna kuna, a trgovačko društvo za iznos veći od 1,3 milijuna kuna, budući je prihod ostvaren prodajom usluga prisvojio za sebe osobno.

Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podneseno posebno izvješće.

PP PLOČE

35-godišnjak osumnjičen za tešku krađu dizelskog goriva

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnji muškarac s područja Splitsko-dalmatinske županije počinio kazneno djelo „Teška krađa“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je spomenuti muškarac u vremenskom razdoblju od 1. svibnja do 7. lipnja ove godine, u više navrata koristeći svoje radno mjesto vozača cisterne, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom transporta goriva, uporabom kliješta presjekao plombu i potom pretočio ukupno oko 1700 litara dizelskog goriva u dva plastična tanka za gorivo, svaki zapremine 1000 litara.

Policija je protiv osumnjičenog 35-godišnjeg muškarca nadležnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije