Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

ZLOUPORABA POVJERENJA U GOSPODARSKOM POSLOVANJU

50-godišnjak oštetio trgovačko društvo za 267 tisuća kuna

Objavljeno prije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave nad 50-godišnjakom, bivšom odgovornom osobom trgovačkog društva čije je sjedište u Dubrovniku, utvrđena je osnovana sumnja da je  počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanja na štetu spomenutog trgovačkog društva.

Naime, sumnjiči se da u postupku prisilne naplate dugovanja jednog vjerovnika nije podnio prigovor kojim bi osporio dugovanje  nastalo prije pokretanja  predstečajne nagodbe iako mu je bilo poznato da je to bio dužan učiniti kroz obvezu brige o  imovinskim interesima trgovačkog društva kojega je zastupao.

U postupku prisilne naplate vjerovnik je naplatio svoje potraživanje u iznosu od 267 tisuća kuna čime je trgovačkom društvu pričinjena šteta u istome iznosu.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

PP PLOČE

35-godišnjak osumnjičen za tešku krađu dizelskog goriva

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnji muškarac s područja Splitsko-dalmatinske županije počinio kazneno djelo „Teška krađa“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je spomenuti muškarac u vremenskom razdoblju od 1. svibnja do 7. lipnja ove godine, u više navrata koristeći svoje radno mjesto vozača cisterne, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom transporta goriva, uporabom kliješta presjekao plombu i potom pretočio ukupno oko 1700 litara dizelskog goriva u dva plastična tanka za gorivo, svaki zapremine 1000 litara.

Policija je protiv osumnjičenog 35-godišnjeg muškarca nadležnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije