Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

ZANIMLJIVO GOSTOVANJE

Osnovnu školu Opuzen posjetio svjetski putnik i poznati humanitarac, borac za zaštitu okoliša Martin Hutchinson

Objavljeno prije

U suradnji vatrogasaca DVD Opuzen i DVD Slivno te Osnovne škole Opuzen, ovu školu je posjetio Martin Hutchinson (bivši vatrogasac) iz Manchestera, poznati svjetski borac za zaštitu okoliša i svjetski putnik.

Svoje vrlo zanimljivo i poučno predavanje za vrijeme sata geografije održao je aktivnim učenicima 5.b razreda. Ovim putem škola se zahvaljuje učitelju Anti Čubraniću na prevođenju i sporazumijevanju s poznatim engleskim ekologom.

Gospodin Martin je od 2006. godine u svjetskoj misiji za spas okoliša, a planira je završiti 2030. godine. Prvih godina je pješačio, a sada putuje biciklom (trokolicom) u društvu psa Starsky. Putujući po svijetu, obišao je preko 700 škola, a cilj mu je prenijeti poruku o važnosti očuvanja prirode i potrebi smanjenja CO₂ u zraku.

Na svojim putovanjima sadi stabla (simbolični čin kojim ukazuje na potrebu obnavljanja prirode),a  zasadio je i stablo smokve u našem gradu.

OŠ Opuzen se zahvaljuje vatrogascima i gospodinu Martinu Hutchinsonu što je odabrao baš njihovu školu za svoj posjet i upućuje mu veliko: ‘Hvala!’ na životopisnim dojmovima uz želju da njegova misija u potpunosti uspije.

RIBARSKA NOĆ U OPĆINI KULA NORINSKA

Krvavac je sinoć ispunio miris ribe s gradela, dobre zabave nije nedostajalo

Objavljeno prije

Sinoć je Krvavac ispunio miris ribe s gradela. Svi posjetitelji sa Covid potvrdama uživali su u besplatnim gastromoskim delicijama neretvanskog kraja.

Za dobru zabavu pobrinula se Grupa Narona, a kako je bilo donosimo u kratkoj foto-galeriji.

OVAJ DOGAĐAJ FINANCIRAN JE UZ POMOĆ EUROPSKOG FONDA ZA POMORSTVO I RIBARSTVO.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije