Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TRADICIJA

Opada li interes za neretvanski Maraton lađa?

Objavljeno prije

Maraton lađa 2018 (76)

Iza nas je još jedan Maraton. Posade iz doline Neretve, Hrvatske, BiH i Srbije, junački su izveslale stazu od Metkovića do Ploča duljine 22, 5 kilometara.

Prije starta u Metkoviću na prigodnoj pozorornici govornici su podsjećali na bitke neretvanskih gusara protiv napadača, sve s ciljem očuvanja svojih teritorija.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Domaćin i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan imao je odličan verbalni nastup, župan Nikola Dobroslavić profesorski je motivirao veslače, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ( i pokroviteljica) još je jednom potvrdila svoje umijeće govorenja. Prisutnima se obratio i general Damir Krstičević. Naš heroj obećao je dogodine nastup lađara iz redova HV smještene u Pločama. Jest, dvaput je malo pogriješio pa je govorio o Neretljanima, te o knezu Branimiru umjesto o knezu Domagoju. No časnom generalu i ministru nitko nije zamjerio.

Romana Gabrić profesionalno je odradila voditeljski dio, a Zoran Bebić Beba sjajno je otpjevao najljepšu pjesmu u Hrvata, himnu.

Sveznalica 7400xXpx

Pročitan je pozdravni tekst nogometnog izbornika Zlatka Dalića, a zatim su kuburaši plotunima označili početak. Bitku s valovima, riječnim strujama i pratećim brodicama dobili su sjajni veslači Stabline, iza njih su u cilj u Pločama uplovili Bjelovarci, potom Gusari Komin, iza njih UL Gospa Karmelska iz Krvavca i tako redom.

Promatrajući  događanja nama se učinilo da je na obalama Neretve u Metkoviću bilo manje gledatelja nego prethodnih godina pa smo potiho pitali poznanike što se njima čini, ali, i oni su zaključili isto. Zapovjedni i drugi prateći brodovi bili su nešto manjeg kapaciteta nego ranije. Znači li to da je bilo i manje gostiju ili  je njihov broj ostao isti. Da bio je tu i vlak. Znano je da je ove godine nastupilo 26 ekipa. Prema organizatora riječ je o odlascima mladih u inozemstvo i na sezonski posao. Nekadašnje veslačke zvijezde od Pruda do Zažablja i Peračkog Blata povukle su se. Podsjetimo, na prvom Maratonu 1998. bilo je 18 lađa. Održan je u sklopu obilježavanja sedme obljetnice akcije HV Operacija Zelena tabla-Male Bare. 2000. na Neretvi je bilo 26 lađa, 2005. 40 posada, 2012. 37, a 2014. čak 41 lađa.

Godinama su uoči Maratona postojale napetosti oko izgleda i težine lađa, zaiskrilo bi često na ulazu u Crnu rijeku a bilo je i drugih zgoda i nezgoda. Zbog toga je UL Neretve dala izgraditi 33 jednake lađe, uvedene su nove tehnologije u samoj završnici, puno je urađeno u provedbi sigurnosnih mjera…

Vremenom su neke vrlo uspšješne udruge prestale s radom i natjecanjem primjerice Donjani Donji i Prud. No i unatoč tomu neretvanski spekatakl postao je jedna od najgledanijih manifestacija u Hrvatskoj i odredište turista. Od 2005. godine nastupi su dozvoljeni i svim udrugama koje te žele a ne samo onima iz doline Neretve. Najstariju lađu imaju Domagojevi gusari iz Vida, onu iz 1895.godine s kojom su dvaput i nastupili. Uostalom Viđani su prije svih izlazili na otvoreno more svojim lađama i vraćali su uoči blagdana Gospe Snježne.

Kasnije su Milojko Glasnović i Pavo Jerković oplemenili ideje o maratonu i čuvanju tradicije. Naravno, sami nisu mogli sve. Uključile su se stotine prijatelja lađe i rijeke iz doline Neretve, gradovi i općine, županija i država.

Osim što su vježbale za maratone, udruge lađara i njihovi članovi prestavljali su neretvansku lađu na Festivalu mora i mornara u Brestu u Francuskoj, na lađarskom kupu Grada Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića, u Starom Gradu na Hvaru,na Zagrebačkom velesajmu, na sajmu pomorske baštine u Francuskoj i drugdje.

Neretvani su forsirali i kanal La Manche i Manhattan…, preveslali su Jadransko more od Ploča do Termolija u Italiji.

Vraćamo se ponovo na činjenicu da je ove godine bilo manje gledatelja, manje lađa, a čini se i manje sponzora, što naravno, nikako ne umanjuje značaj i tradicijsku vrijednost maratona. Pravo je pitanje je li možda došlo do zasićenosti i je li neretvanski Maraton doživio kulminaciju, pa kao i u svakom drugom sportu dolazi do pada interesa?

Osluškivali smo i mišljenja nekih bivših lađara koji smatraju da maraton treba ostati izvorno neretvanski, kako ne bi izgubio svoja tradicionalna obilježja. Osim toga, pitaju se  neki, zar je potrebno angažirati profesionalne trenere i graditi  skupa sportska vježablišta da bi neka udruga bila prvak? Je li cilj čuvanje tradicije i veslanja, gastronomije i izvorne pjesme i jačanje turističkih potencijala ili je jedini cilj osvojiti Štit kneza Domagoja nakon višemjesečnog vježbanja?

I da ne duljimo, Maraton je davno ispunio svoju svrhu, postao je prepoznatljiv i zanimljiv, samo nam se čini da je došlo vrijeme za nova promišljanja o tomu kamo maraton ide i koji su budući orijentiri u njegovu razvoju .

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije