Ostanimo u kontaktu

PROJEKT VRIJEDAN 630.272 KUNA

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta ‘Uključi se!’

Objavljeno prije

Projekt Ukljuci se

U srijedu je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana uvodna konferencija na kojoj je predstavljen projekt ‘Uključi se!‘. Nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan, predstavnica Općine Kula Norinska Meri Doko i voditeljica projekta Tatjana Suton.

Grad Metković je 3. rujna 2018. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za projekt ‘Uključi se!’ koji se financira unutar Poziva Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. Vrijednost Ugovora je 630.272,20 kn i financira se u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, a vrijeme provedbe je 18 mjeseci.

Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva 35 pripadnika marginaliziranih skupina provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, provedbom programa za osnaživanje te pružanje usluga mentorstva.

Ciljana skupina:

1. Dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci)
2. Osobe s invaliditetom
3. Nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Projekt se provodi kroz dvije aktivnosti. Prvi su edukacija putem verificiranih programa obrazovanja koja se odvijati u dva modula: Modul 1. Asistent/ica za EU fondove (20 polaznika) i Modul 2. Knjigovođa (15 polaznika). Drugi dio projekta odnosi se na motiviranje i osnaživanje novih znanja i vještina ciljanih skupina provedbom dva programa „Komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine“ i „Suradnja i timski rad”.

Ovim putem pozivamo sve ciljane skupine da se jave voditeljici projekta na e-mail tatjana.suton@metkovic.hr i iskoriste svoju priliku, – javlja Grad-Metkovic.hr.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije