Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Održana sjednica Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

U prostorijama Dubrovačko-neretvanske županije u Opuzenu održana je sjednica Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije.

U svrhu davanja neobvezne preporuke o određivanju datuma početka berbe mandarina Povjerenstvo će od Zavoda za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku, zatražiti fizikalno kemijsku analizu uzoraka plodova mandarina Zorice rane, Iwasaki i Ichumare.

Spomenutom analizom, kojom se određuje najmanji dozvoljeni omjer šećera i kiselina u plodu, utvrđuje se jesu li uzorkovani plodovi dosegli stupanj dozrijevanja sukladno Pravilniku o tržišnim standardima za voće i povrće, temeljem čega se može dati preporuka je li mandarina spremna za tržišni plasman.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Kao prethodnih godina Povjerenstvo će se obratiti Ministarstvu unutarnjih poslova kako bi se na graničnim prelazima  omogućila što lakša dnevna migracija radne snage iz Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti koje provodi operativni tim HAPIH-a provode se prema smjernicama Ministarstva poljoprivrede, koji je nositelj i koordinator Akcijskog plana.

Sveznalica 7400xXpx

Na terenu se, osim tehnike sterilnih kukaca, ograničeno provode ostale aktivnosti raspisane Akcijskim planom, te se apelira na proizvođače i sve dionike da u sinergiji provedbe provode aktivnosti, sukladno Akcijskom planu i Naredbi za poduzimanje mjera za suzbijanje i sprječavanje širenja sredozemne voćne muhe u dolini rijeke Neretve.

Za male i srednje proizvođače, Povjerenstvo će i ove godine pokrenuti Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama gradova i općina diljem Hrvatske. Kao i prethodnih godina s Inicijativom se planira početi početkom listopada.

LISTA DEŽURNIH TRGOVINA

Pekarstvo Metkovka radi i ove nedjelje, na tri lokacije u Metkoviću te Opuzenu i Pločama

Objavljeno prije

Pekarstvo Metkovka obavještava cijenjene kupce da će ove nedjelje, 1. listopada za njih biti otvorene tri trgovine u Metkoviću; u Ulici Zrinskih i Frankopana (prekoputa Dodiga), Petra Krešimira IV 95 na Kladi i u Splitskoj 3a na Autobusnom kolodvoru te u Opuzenu kiosk pored Male pjace u Ulici Stjepana Radića b.b. i u Pločama trgovina na Maloj tržnici.

– Poštovani kupci za Vas smo otvoreni i ove nedjelje, 1.listopada na slijedećim lokacijama:

  • Trgovina na Kladi (Ul. Petra Krešimira IV)
  • Kiosk prekoputa Dodiga (Ul. Zrinskih i Frankopana )
  • Trgovina pored Autobusnog kolodvora (Splitska 3a)
  • Kiosk u Opuzenu pored Male pjace (Stjepana Radića b.b.)
  • Trgovina na Maloj tržnici u Pločama.

Pekarstvo Metkovka

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije