Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

ČUVARI TRADICIJE

Mlađa skupina KUD-a Metković sudjelovala na 52. Dječjim vinkovačkim jesenima

Objavljeno prije

Mlađa skupina KUD-a Metković sudjelovala je 9. i 10. rujna 2023. na 52. Dječjim vinkovačkim jesenima.

Mali folkloraši, njih oko 2000, koji djeluju u 60 dječjih folklornih skupina iz svih hrvatskih županija i susjednih zemalja, prošlog su vikenda potpuno opravdano okićeni titulom „budućnost manifestacije“.

Ponosno noseći narodnu nošnju svoga mjesta i kraja, pokazali su da su marljivi i vjerni čuvari baštine koju su naslijedili od svojih predaka.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Metkovci su pod vodstvom Anje Batinović i Tomislava Hercega, predstavljali Dubrovačko- neretvansku županiju, za što ih je predložilo stručno povjerenstvo 38. Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“. Naši folkloraši pokazali su „Dječje igre i plesove neretvanskog kraja“ uz pratnju svoga Mandolinskog orkestra.

Domaćini KUD-a „Metković“ bili su članovi dječje skupine FA „Lisinski“ iz Vinkovaca, kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu i velikom slavonskom srcu.

Sveznalica 7400xXpx

Vratili smo se bogatiji za nova prijateljstva i iskustva koja ćemo kroz folklornu suradnju i dalje njegovati, stvarajući tako prekrasne uspomene.

KUD „Metković“

KOMEDIJA FEST

Dadi Kozariću nagrada za najbolju sporednu ulogu

Objavljeno prije

Metkovsko amatersko kazalište ovoga je vikenda nastupilo na završnici 12. Komedija Festa u Bjelovaru u sklopu kojega su izveli svoju predstavu ‘Da nije ljubavi’.

Na Komedija Festu predstavljaju se amaterska kazališta koja izvode svoje predstave, promoviraju svoj rad te se istima dodjeljuju i nagrade o čemu odlučuje prosudbeno povjerenstvo i publika.

Ove godine nagradu za najbolju sporednu ulogu dobio je naš Dalibor Dado Kozarić. Nagradu je dobio za ulogu Rafaela u predstavi ‘Da nije ljubavi’ – pučku komediju bračkoga intelektualca Petra Slovinića, koju MAK-ovci izvode pod redateljskom palicom Radovana Marčića. U prosudbenoj komisiji bili su glumci Erna Rudnički, Ivan Ožegović i Matija Jakšeković, dok je selektorica festivala Maja Margareta Fabičević.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije