Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

SPRING ALIVE

Održana radionica Prirodoslovnog muzeja o promatranju ptica

Objavljeno prije

1404_prirodoslovni, radionica, ptice 02

Danas se u galeriji Gradskog kulturnog središta, u suradnji Prirodoslovnog muzeja Metković i Udruge Biom održalo predavanje o Spring Alive kampanji i, nakon njega, kreativna radionica za djecu.

Predavanje i radionicu vodila je Iva Rajković Alendar iz Udruge BIOM te je rekla da je cilj kampanje zainteresirati djecu za promatranje ptica.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Na predavanju je bila riječ o Spring Alive kampanji. To je međunarodni projekt kojem je cilj zainteresirati djecu za promatranje ptica i da na stranici springalive.net upisuju svoja prva opažanja kojima bismo dobili jednu veliku sliku, odnosno, način na koji možemo pratiti ptice u njihovoj migraciji iz Afrike u Europu – kazala je Rajković Alendar.

Djeca su se na predavanju upoznala s rodom, lastavicom, čiopom, kukavicom i pčelaricom  te su na kreativnoj radionici izrađivala plakate dobrodošlice za ovih pet vrsta ptica. Njihovo opažanje pomaže ornitolozima da vide dolaze li u naše krajeve ranije nego prijašnjih godina, što može ukazivati na povećanje temperature u europskim zemljama. Spring Alive kampanja na ovaj način može doprinijeti podizanju svijesti o klimatskim promjenama.

Sveznalica 7400xXpx

Predavanje i radionica su se održali u sklopu projekta Jadranski preletnički put, kojeg financiraju zaklade EuroNatur i MAVA.

Marija Jeramaz

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije