Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

UOSI 'PRIJATELJ' I ZAKLADA 'NERETVANSKO SRCE'

Održana šesta likovna kolonija ‘Tomislav Zubčić Zupa’

Objavljeno prije

6. likovna kolonija T.Z. Zupa

U organizaciji UOSI Prijatelj i Zaklade Neretvansko srce, jučer je uspješno sprovedena 6. likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa. Nakon što su se okupili u prostorijama Udruge, umjetnici su u pratnji  članova i ostalih uzvanika posjetili grob pok. Zupe na kojemu su položili cvijeće, zapalili svijeće te pročitali prekrasne stihove IN MEMORIAM, koje je napisao slikar Eduard Petrić, a potom se uputili prema Pozloj gori gdje im je bio organiziran ručak i druženje. Sav prihod od prodaje darovanih umjetničkih dijela namijenjen je Zakladi “Neretvansko srce”.

U ime Udruge Prijatelj, predsjednik Antiša Puljević se zahvalio posebno obitelji pok. Zupe, koji svake godine budu počašćeni što je ovaj događaj prešao u tradiciju. Posebno se zahvalio svim prisutnim umjetnicima koji su odvojili jedan svoj dan da bi učinili dobro djelo, te naravno domaćinu gospodinu Jadranku Petriću što ih je ugostio na njegovom ranču.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Likovna kolonija je ujedno i način da se obogati fondus naše male ‘umjetničke galerije’, gdje prodajom slika koje smo do sada skupili pomažemo najpotrebnijima s područja doline Neretve. Zahvaljujemo se svim slikarima i umjetnicima koji nas ne samo kada je likovna kolonija nego i tokom cijele godine, doniraju umjetničkim djelima. Sve slike, te ostale predmete koji su donirani možete pogledati u Udruzi Prijatelj ili na našim web staranicama, te pokloniti nekom dragome a naravno pritom učiniti i dobro djelo, ​​​​​​​​​​- rekla je upraviteljica zaklade Danijela Raič.

 

Sveznalica 7400xXpx

IN MEMORIAM

Za našeg Tomislava
a zvali smo ga -Zupa-
za prijatelja prava
što volimo ga skupa.

Metković je volio
svom dušom i srcem
kao da se tu rodio
u dvorištu našem.

Kao što je i on
pomagao svačim
i mi ćemo potom
živjeti na taj način.

Nećemo te zaboraviti
ni Neretva cijela
sve što ćemo učiniti
tvoja su djela.

Ovo pišem u ime sviju
koji su te poznavali
još ne shvaćam zbilju
jer nam -Zupa- svima fali.

EDUARD PETRIĆ

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije