Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Održan prvi sastanak o izradi projektne dokumentacije buduće dnevne bolnice

Objavljeno prije

Općinski sud Metković

Jučer je u prostorijama Doma zdravlja Metković održan prvi sastanak o izradi projektne dokumentacije buduće dnevne bolnice u bivšoj zgradi suda u Metkoviću.

Sveznalica 7400xXpx

Sastanku su prisustvovali predstavnici tvrtke Ivaarch d.o.o. iz Zagreba koja će izraditi projektnu dokumentaciju, predstavnici Dubrovačke bolnice na čelu s ravnateljem Marijem Bekićem, šef tehničke službe Darko Katić, predstavnik dubrovačkih suradnika projektanata Mario Matić s inženjerima pojedinih struka koji će raditi na vodovodnim instalacijama i elektroinstalacijama, Blaško Mijić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, geodet Božo Ivić i ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac te su obišli zgradu suda, a o projektu su obaviješteni i HEP, Državni arhiv, policija i vatrogasci kako bi se odmah na početku projekta ostvarila kvalitetna suradnja.

Odlukom ministra zdravstva dr. Milana Kujundžića prostor predviđen za dnevnu bolnicu smanjio se sa oko 1200 kvadnata na 600 kvadrata postojeće zgrade, a Mihovil Štimac kaže da će ostali prostor koristiti pobljšanju usluga Doma zdravlja Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U ostalih 600 kvadrata Dom zdravlja će planirati razvoj i poboljšanje rada postojećih djelatnosti ili uvođenje novih djelatnosti, što će opet na kraju koristiti sigurno najviše naši sugrađanima i stanovnicima doline Neretve i mogućim potencijalnim pacijentima – rekao je Štimac i izrazio zadovoljstvo prvom fazom projekta izradnje dnevne bolnice.

U prvoj fazi se ispituju mogući problemi na terenu kao što bi mogle biti elektroinstalacije, pristup zgradi, parkiranje i, budući da je u derutnom stanju, uređenje cijele zgrade koje će se uvrstiti u projektnu dokumentaciju. Do sad je odrađeno i ispitivanje sa tvrtkom IGH koja je dala statičke smjernice za projekt, a budući da je zgrada zdravstvene namjene odrađen je i tehnološki projekt zgrade.

Prema procjeni ravnatelja Štimca, u Dnevnu bolnicu bi se moglo useliti u ljeto 2020.

Tekst: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

Sveznalica 7400xXpx

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije