Ostanimo u kontaktu

POSLASTICA ZA KVIZOLJUPCE

Od petka počinje Neretvanska kvizaška liga koja će se igrati u Opuzenu i Pločama

Objavljeno prije

Dolaskom hladnijih jesenskih dana počinje Neretvanska kvizaška liga u organizaciji Neretvanskog pub kviza, a liga će se odigrati u opuzenskom motelu Delta i pločanskom CB Luna.

Svakog vikenda će se odigrati jedan pub kviz u Opuzenu i jedan kviz u Pločama, a najbolje ekipe će se na kraju, ovisno o osvojenim bodovima, plasirati u polufinale lige koje će se održati u Opuzeni, te u finale koje će održati u Pločama.

Već ovaj petak 27. rujna s početkom u 20 sati u motelu Delta će se održati prvi kviz koji će imati svoju autonomnost kao i do sada, ali će se plasmani ekipa bodovati i za ligu. U subotu 28. rujna u 20 sati u CB Luna Ploče će se održati kviz s drugim pitanjima, ali u istoj formi (vizuale, ABC pitalice i otvorena pitanja s glazbenom podlogom), koji će isto imati svoju autonomnost kao i do sada, a ekipe će prikupljati bodove i za ligu. Na svakom kvizu će zadnja ekipa dobiti 5 bodova, predzadnja 10, a svaka bolje plasirana po dodatnih 5 bodova. Tako će, primjerice pobjednik kviza u konkurenciji 10 ekipa dobiti 50 bodova na ligaškoj tablici, dok će pobjednik u konkurenciji 20 ekipa dobiti 100 bodova. Ekipe tijekom vikenda mogu odigrati i oba kviza, te tako sebi priskrbiti i veći broj bodova. Osim toga, ako neki vikend ekipa bude odsutna, to se neće puno odraziti na njen plasman, jer neki drugi put sudjelovanjem na više kvizova taj manjak može lako nadoknaditi. Bodove dobiva IME EKIPE, odnosno ekipa ne mora uvijek igrati u istom sastavu, a pojedini igrači mogu nastupiti za veći broj ekipa. Na taj način će se skinuti obveza da se mora doći na kviz, jer ovo je ipak prvenstveno zabava. Regularni dio lige održat će se kroz 10 vikenda, odnosno ukupno 20 održanih kvizova.

Najboljih 8 rezultata svake ekipe će se na kraju uzeti u obzir, a svi ostali, lošiji rezultati će se izbrisati. Tako će primjerice onoj ekipi koja je nastupila na 15 kvizova, izbisati 7 najlošijih rezultata a uzeti samo 8 najboljih. Na kraju će 40 najboljih ekipa odigrati polufinale u motelu Delta početkom prosinca, a na tom kvizu će se do tada osvojeni bodovi prepoloviti. Uz ostvarene bodove na tom događaju, najboljih 20 ekipa ostvarit će nastup na finalnom kvizu koji će se održati u pločanskom CB Luna.

DUBROVNIK

Održana 13. sjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

U Dubrovniku je u srijedu održana 13. sjednica Županijske skupštine na kojoj je među ostalim usvojeno izvješće o radu župana za prvu polovicu 2019. godine, usvojena je Odluka za pokretanje postupka izrade Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine, Prijedlog odluke o izradi Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije i druge.

Na početku sjednice predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović očitovala se o zahtjevu vijećnika SDP-a i Mosta koji su tražili njezinu ostavku te odbila takav zahtjev.

Obrazlažući svoj izvješće o radu župan je istaknuo kako je osigurano uredno funkcioniranje Županije, te kako sve ustanove u društva Županije osim OB Dubrovnik posluju bez problema i pozitivno.

”Županija ne može sanirati bolnicu jer bi to zahtijevalo još jedan cijeli godišnji proračun. Mi ćemo razgovarati s Vladom i Ministarstvom zdravstva kako to riješiti. Moram spomenuti kako nema smanjenja opsega usluga ni nedostatka lijekova”, rekao je župan.

Istaknuo je kako je u prvih šest mjeseci ove godine prioritet dan strateškim projektima važnim za županiju te naglasak stavljen na korištenje fondova EU i korištenje pomorskog dobra.

”Strateški projekti su nam Pelješki most, brza cesta od Zračne luke do Osojnika, autocesta od čvora Metković do čvora Osojnik, brza cesta od Brijeste do Perne, projekti lučke infrastrukture. Oni se nalaze u programu rada župana i Županijske skupštine. Tu je bitan i projekt Dnevne bolnice, CGO LR, Centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo, Višenamjenski kongresni centar itd. Početkom veljače na sjednici Vlade dobili smo potporu za projekte vrijednosti 4,5 milijardi kuna. Jedna smo od najuspješnijih županija po pitanju korištenja sredstava EU. U prvoj polovici godine završili smo posao Izmjena i dopuna PP DNŽ, te time otvorili nove mogućnosti i prostor za nova ulaganja”, rekao je župan.

”Centar za gospodarenje otpadom je u završnoj fazi. Imamo potvrdu JASPERS-a koji je pozitivno ocijenio Studiju izvodljivosti, čekamo odluku o financiranju”, istaknuo je župan te napomenuo kako je zavšen projekt Poduzetničkom inkubatoru u Pločama, a u spomenutom razdoblju nabavljen je i prvi vatrogasni brod za JVP Mljet.

U obrazloženju Ciljanih izmjena Prostornog plana župan Dobroslavić je izvijestio vijećnike kako su sve općine i Grad Korčula zatražili izmjenu lokacije pretovarne stanice.

”Tamo su različite političke opcije i mislim da to treba napraviti jer su svi složni”, rekao je župan.

Pročelnica Anita Kunica Jelčić istaknula je kako je nova lokacija Dubovo na otoku Korčuli koja se nalazi na sredini otoka.

Govoreći o izradi razvojne strategije do 2027. godine župan je rekao kako je takav Plan zakonska obveza, a novi Plan će biti potom usvojen u nacionalnu razvojnu strategiju.

Pročelnica Nikolina Kraljević rekla je kako je šest mjeseci prije isteka Županijske strategije potrebno donijeti Plan razvoja.

”To je srednjoročni plan koji se donosi do 2027. godine. Sredstva će se osigurati u 2020. godini, a izradom Plana i cjelokupni postupkom će koordinirati DUNEA kao regionalni koordinator za Dubrovačko-neretvansku županiju”, rekla je Kraljević.

Na sjednici Županijske skupštine među ostalim usvojena je i odluka o namjeri davanja koncesije za plažu Copacabana.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije