Ostanimo u kontaktu

POSLASTICA ZA KVIZOLJUPCE

Od petka počinje Neretvanska kvizaška liga koja će se igrati u Opuzenu i Pločama

Objavljeno prije

Dolaskom hladnijih jesenskih dana počinje Neretvanska kvizaška liga u organizaciji Neretvanskog pub kviza, a liga će se odigrati u opuzenskom motelu Delta i pločanskom CB Luna.

Svakog vikenda će se odigrati jedan pub kviz u Opuzenu i jedan kviz u Pločama, a najbolje ekipe će se na kraju, ovisno o osvojenim bodovima, plasirati u polufinale lige koje će se održati u Opuzeni, te u finale koje će održati u Pločama.

Već ovaj petak 27. rujna s početkom u 20 sati u motelu Delta će se održati prvi kviz koji će imati svoju autonomnost kao i do sada, ali će se plasmani ekipa bodovati i za ligu. U subotu 28. rujna u 20 sati u CB Luna Ploče će se održati kviz s drugim pitanjima, ali u istoj formi (vizuale, ABC pitalice i otvorena pitanja s glazbenom podlogom), koji će isto imati svoju autonomnost kao i do sada, a ekipe će prikupljati bodove i za ligu. Na svakom kvizu će zadnja ekipa dobiti 5 bodova, predzadnja 10, a svaka bolje plasirana po dodatnih 5 bodova. Tako će, primjerice pobjednik kviza u konkurenciji 10 ekipa dobiti 50 bodova na ligaškoj tablici, dok će pobjednik u konkurenciji 20 ekipa dobiti 100 bodova. Ekipe tijekom vikenda mogu odigrati i oba kviza, te tako sebi priskrbiti i veći broj bodova. Osim toga, ako neki vikend ekipa bude odsutna, to se neće puno odraziti na njen plasman, jer neki drugi put sudjelovanjem na više kvizova taj manjak može lako nadoknaditi. Bodove dobiva IME EKIPE, odnosno ekipa ne mora uvijek igrati u istom sastavu, a pojedini igrači mogu nastupiti za veći broj ekipa. Na taj način će se skinuti obveza da se mora doći na kviz, jer ovo je ipak prvenstveno zabava. Regularni dio lige održat će se kroz 10 vikenda, odnosno ukupno 20 održanih kvizova.

Najboljih 8 rezultata svake ekipe će se na kraju uzeti u obzir, a svi ostali, lošiji rezultati će se izbrisati. Tako će primjerice onoj ekipi koja je nastupila na 15 kvizova, izbisati 7 najlošijih rezultata a uzeti samo 8 najboljih. Na kraju će 40 najboljih ekipa odigrati polufinale u motelu Delta početkom prosinca, a na tom kvizu će se do tada osvojeni bodovi prepoloviti. Uz ostvarene bodove na tom događaju, najboljih 20 ekipa ostvarit će nastup na finalnom kvizu koji će se održati u pločanskom CB Luna.

ONLINE PRIJAVE

Dječji vrtić Metković od ponedjeljka počinje s upisom djece

Objavljeno prije

Dječji vrtić Metković objavio je oglas za upis djece u pedagošku 2020./2021. godinu, Prenosimo obavijest.

OGLAS ZA UPIS DJECE U 2020./21. PEDAGOŠKU GODINU

Na temelju Odluke o upisu djece u Dječji vrtić „Metković“ Metković, KLASA: 601-05/20-01/21; UR. BROJ: 2117-107-02-20-1, koju je donijelo Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Metković“  za pedagošku godinu 2020./2021., Dječji vrtić „Metković“ Metković objavljuje

  O    G    L    A    S

od 8. do 19. lipnja 2020. godine, vrši se upis djece  u Dječji vrtić „Metković“ Metković za pedagošku 2020./2021. godinu

I.                                                                                                                                         

Zbog epidemije Covida 19 i propisanih epidemioloških mjera upis u Dječji vrtić Metković ove godine po prvi puta će se provoditi na daljinu odnosno elektroničkim putem.

Roditelji/skrbnici/udomitelji (u daljnjem tekstu: roditelji) zahtjev za upis mogu preuzeti klikom na preuzimanje na dnu stranice/ i na porti Središnjeg dječjeg vrtića.

E-mail adresa za dostavu potrebne dokumentacije je: upisi@vrticimetkovic.hr

Dokumentacija se može donijeti i na portu Središnjeg dječjeg vrtića, radnim danom od 8 – 12 sati.

Nakon podnesenog zahtjeva roditelji će na e-mail adresu (ako je nemaju obavijestit će ih se telefonski) dobiti identifikacijski broj pod kojim će moći pronaći svoje dijete na objavljenim popisima.

II.

Za djecu koja se prvi put upisuju popunjenom zahtjevu elektronički se prilažu skenirani/fotografirani sljedeći dokumenti:

OBVEZNA DOKUMENTACIJA

 • Preslika rodnog lista (bez obzira na datum izdavanja)
 • Preslika osobnih iskaznica oba roditelja ili potvrdu o prijavi boravišta
 • Potvrda o sistematskom pregledu i presliku knjižice cijepljenja djeteta
 • Popunjeni obrazac za inicijalni razgovor (inicijalni razgovor obavit će se u skladu sa propisima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kada to bude moguće).

OSTALA DOKUMENTACIJA – OSTVARIVANJE PREDNOSTI

 • Potvrde poslodavca o zaposlenju roditelja;  dokaz o statusu poljoprivrednika (za poljoprivrednike); potvrda o redovnom školovanju
 • Potvrda o samohranosti roditelja (smrtni list preminulog roditelja ili rješenje CZS da sam uzdržava dijete)
 • Ako u obitelji imate troje i više malodobne djece, priložiti preslike rodnih listova sve djece.
 • Preslike dokumenata o invalidnosti roditelja (HRVI, civilni inv.).
 • Nalaz i mišljenje tijela vještačenja ili rješenje CZSS i druga medicinska dokumentacija za djecu s teškoćama u razvoju
 • Preslika rješenja o statusu roditelja njegovatelja
 • Potvrda CZSS o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu
 • Preslika rješenja HZZO-a o dječjem doplatku (potvrda se uzima na HZMO)
 • Preslika rješenja o produženom porodiljnom dopustu
 • Preslika rješenja/potvrde CZSS za dijete uzeto na uzdržavanje
 • Potvrda o sufinanciranju izdanu od nadležne jedinice lokalne samouprave u kojoj roditelj ima prebivalište/boravište

III. Za djecu koja obnavljaju upis popunjenom zahtjevu elektronički se prilažu skenirani/fotografirani sljedeći dokumenti:

 • Preslika osobnih iskaznica oba roditelja ili potvrdu o prijavi boravišta
 • Potvrda o obavljenom sistematskom pregledu i dokaz o nastavku cijepljenja kroz pedagošku godinu (presliku iz knjižice cijepljenja)

IV.

U jaslične programe može se upisati dijete koje do 31. kolovoza tekuće godine navrši 1 godinu.

U vrtićke programe može se upisati dijete koje do 31. kolovoza tekuće godine navrši 3 godine života, iznimno u popodnevne odgojne skupine dijete koje do 31. kolovoza tekuće godine navrši 4 godine života.

Djeca se upisuju u jaslice/vrtić uz primjenu prednosti i bodovanja u skladu s Pravilnikom o upisu i mjerilima upisa djece u Dječji vrtić Metković.

U program predškole za djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu, koja nisu obuhvaćena redovitim programima upisuju se sva djeca prema zahtjevima roditelja.

Pravo na upis u programe Vrtića ima dijete s prebivalištem/boravištem na području Grada Metkovića, a ako ima slobodnih mjesta mogu se upisati djeca iz susjednih općina.

VI. Rezultati upisa će biti objavljeni pod identifikacijskim brojem djeteta do 4. srpnja 2020. godine na oglasnicima Središnjeg dječjeg vrtića i Područnih odjela kao i službenim stranicama Dječjeg vrtića.

Rok za prigovore na rezultate upisa  je od 5. do 12. srpnja 2020. godine, a konačni rezultati upisa bit će objavljeni do 17. srpnja 2020. godine.

Sve informacije u vezi upisa mogu se dobiti na kontakt telefone: 681-515, 681-877 te putem e-maila: dvmetkovic@gmail.com svakog radnog dana, u vremenu od  8:00 do 12:00 sati.

Preuzmite dokumente:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije