Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA VETERANA 4. GBR

Obilježavanje 27. obljetnice akcije Zelena tabla-Male Bare i svečanost otvorenja vojarne ‘116.brigade HV-a’

Objavljeno prije

Foto - Udruga veterana 4 GBR (1)

U prigodi obilježavanja 27. obljetnice akcije Zelena tabla-Male Bare i svečanosti otvorenja i imenovanja sad već bivše vojarne Neretva u vojarnu 116.brigade HV u Pločama se održava dvodnevna svečanost proslave 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice.

Današnjim dijelom svečanosti obilježava se 27.obljetnica akcije Zelena tabla-Male Bare kojom prilikom su izaslanstva grada Ploča, MUP-a, Vatrogasaca, HV i HRM te braniteljskih udruga položila vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa na groblju Laniština zatim kod spomenika jedinom poginulom u akciji pripadniku 4.gardijske brigade pok. Anti Vrdoljaku na ulazu u Male Bare i kod spomenika poginulim braniteljima u središtu grada. Svečanost je nastavljena svečanom sjednicom i prigodnim programom u Mini art dvorani Doma športova. Poslijepodne u 17.30 u crkvi Kraljice Neba i Zemlje služiti će se sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje a današnja svečanost završava svečanim koncertom na platou ispred crkve u 19 sati. Od 15 do 17 sati na Putničkoj obali održati će se Dan otvorenih vrata na brodovima HRM-a što će biti otvoreno za razgledanje posjetiteljima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Akcija Zelena tabla-Male Bare provedena je 14. rujna 1991.godine kojom prilikom su postrojbe ZNG i MUP-a iz Metkovića i Ploča te skupina padobranaca-diverzanata 4. GBR iz Splita zauzele skladišta naoružanja koje je tadašnja JNA na početku neprijateljske agresije oduzela TO gradova Metkovića, Ploča, Makarske i Vrgorca i uskladištila pod svojim nadzorom u skladištu u Malim Barama. Velike količine tada zaplijenjenog naoružanja i opreme bile su od izuzetnog značaja za obranu juga Hrvatske.

Središnja svečanost proslave Dana HRM održati će se sutra (petak) u 9 sati svečanošću otvorenja i imenovanja vojarne 116.brigade HV s postrojavanjem novoustrojene satnije mornaričko-desantnog pješaštva. U 11:30 sati na Putničkoj obali održati će se svečano postrojavanje pripadnika HRM-a. Posjetitelji će također moći razgledati brodove od 15 do 17 sati.

Tekst/foto: Udruga veterana 4. Gardijske brigade

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije