Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA

Članovi Udruge veterana 4.Gbr DNŽ odali počast poginulim braniteljima u Sustjepanu i na Srđu

Objavljeno prije

Prisjećajući se jednog od najtežih dana u obrani grada u Dubrovniku se danas obilježava trideseta godišnjica kada je neprijatelj tog kobnog 6. prosinca 1991. godine svim snagama, s kopna, mora i zraka krenuo na grad ali su ga spriječili malobrojni branitelji uz velike žrtve. Dan koji se obilježava kao Dan dubrovačkih branitelja.

Tim povodom članovi Udruge veterana 4.gbr Dubrovačko-neretvanske županije odali su počast poginulim braniteljima na mjestima stradanja u Sustjepanu i na Srđu. U Sustjepanu su 6.prosinca 1991.godine poginula četvorica branitelja, dubrovčani Miro Buntić – Tigar i Šaban Islamovski te pripadnici 4.gardijske brigade sinjani Marko Bitunjac i Mario Zelenika. Kod spomen ploča na mjestu njihove pogibije veterani su položili cvijeće i zapalili svijeće. Svijeće su zapalili i kod križa na groblju Boninovo te na grobovima poginulih i umrlih pripadnika 4.gardijske brigade pok. Rame Mehmedovića i pok. Amira Volodera.  Cvijeće i svijeće položili su i kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 4.gardijske brigade na Strinćjeri: pok. Mladenku Čavari koji je poginuo 6.studenog 1991.g., pok. Vladimiru Vukoviću, pok. Boži Merčepu i pok. Anti Landikušiću koji su poginuli 12.studenog 1991.godine. Kod Križa pored tvrđave Imperijal na Srđu brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće.

Oko deset sati s pjesmom na vrh Srđa stigla je i skupina mladih samozatajnih momaka iz doline Neretve nakon cjelonoćne hodnje od Bistrine. Niti žuljevi i stalna kiša koja ih je pratila cijelo vrijeme nisu ih spriječili u njihovom plemenitom naumu u čast i slavu svih poginulih i ranjenih branitelja na južnom bojištu. Po dolasku na Srđ pomolili su se i zapalili svijeće kod križa i na Strinćjeri kod spomenika poginulim braniteljima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Ulice Stjepana Radića u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici el. energije da će uslijed redovnog održavanja mreže niskog napona u TS 10(20)/0,4 METKOVIĆ 33 isporuka električne energije biti obustavljena u četvrtak, 20.01.2022.godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

– Ulice Stjepana Radića od kućnog broja 42. do 61.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

NAPOMENA :
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije