Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

IMA NADE ZA OBOLJELE OD AZBESTOZE

Obeštećenja i za radnike bivšeg Azbesta

Objavljeno prije

Foto: Ploče Online / ploce.com.hr

U Pločama je nekada postojala tvornica ”Azbest”, koja je početkom devedesetih promijenila ime u ”Plobest”.

Radnici su proizvodili kočione obloge za željezničke vagone i druge strojeve, izvozili su ih u Njemačku i druge zemlje u Europi.

Radeći s azbestom i u suživotu s azbestnim česticama, mnogi su zbog azbestoze obolijevali i umirali.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Prošle godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost isplatio je prvu ratu obeštećenja za radnike Plobesta, u iznosu od 28,4 milijuna kuna, a ove se godine očekuje isplata druge rate.

Pravo na odštetu imaju radnici koji su u razdoblju od 8.listopada 1991. do 21.listopada 2002. radili u trgovačkom društvu ”Plobest” i koji su najmanje pet godina bili izloženi azbestu. Svaki od tih radnika ima pravo na novčanu naknadu od 219 tisuća kuna, a radi se o 560 bivših djelatnika te tvrtke. Međutim, postavlja se pitanje što je s oko 100 bivših radnika ”Azbesta” koji se ne uklapaju u propisane uvjete pa ne mogu dobiti odštetu. Oni su se obraćali na mnoge adrese ali odgovore nisu dobivali. Žalosno, da žalosnije ne može biti.

Sveznalica 7400xXpx

Konačno, kako je moguće da je ključni datum, 8. listopada 1991. godine bude označen kao granica za odluke i rješenja o tomu koji će radnici dobiti obeštećenja temeljem oboljenja i narušenog zdravlja, iako su u azbestnim pogonima  trovani i do 8.listopada 1991. godine.

Ministar Tomislav Ćorić izjavio je da će Vlada RH ponovno sagledati problem onih koji nisu obuhvaćeni Zakonom o obeštećenju , čim to stanje u proračunu države bude dopustilo!

Nadajmo se da će svi oštećeni radnici i Azbesta i Plobesta dobiti odgovarajuća obeštećenja.

OD 8. DO 10. PROSINCA

Dani Jegulje ovoga vikenda u Hotelu Merlot

Cijeli vikend uživajte u specijalitetima s neretvanskom jeguljom kao i vrhunskim vinima Prović po promotivnim cijenama

Objavljeno prije

Kasna jesen vrijeme je kada jegulja doseže idealnu veličinu i kakvoću te ujedno vrijeme i najvećeg lova ove neretvanske delicije. To naravno znači da je došlo vrijeme i za tradicionalne „Dane Jegulje“ u Hotelu Merlot!

„Dani jegulje“ manifestacija je koju organiziramo od 2014. godine s ciljem promocije ove jedinstvene neretvanske delicije kao i gastronomskog potencijala doline Neretve.

Cijeli vikend uživajte u specijalitetima s neretvanskom jeguljom kao i vrhunskim vinima Prović iz naše obiteljske vinarije po promotivnim cijenama.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Petak 8. 12. 12-18h – Dan otvorenih vrata Vinarije Prović, posjetite našu obiteljsku vinariju u sklopu hotela, kušajte vrhunska vina te ostanite na delicijama od jegulje

Subota 9. 12. specijaliteti od jegulje dostupni su tijekom cijelog dana a od 19h večera uz muziku uživo i glazbeni Sastav Larus.

Sveznalica 7400xXpx

Noćenje u hotelu uz 35% popusta ukoliko rezervirate mjesto za ručak ili večeru.

Informacije i rezervacije

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije