Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KOMUNALNO REDARSTVO GRADA METKOVIĆA

Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta

Objavljeno prije

Foto: ilustracija / Sean Maguire /YouTube

Foto: ilustracija / Sean Maguire /YouTube

Ponukani svakodnevnim upitima o radu komunalnih redara u svezi održavanja zapuštenih poljoprivrednih, građevinskih i drugih površina u gradu Metkoviću odlučili smo ovim putem obavijestiti građane, vlasnike i korisnike istih o njihovim obavezama kojih su dužni pridržavati se sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Metkovića („Neretvanski glasnik“ br. 1/08).

Sukladno čl. 59. Odluke vlasnici odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne i stambene objekte, livade, neizgrađenih građevinskih zemljišta kao i drugih sličnih površina koje su u kontaktu s javnom površinom, moraju održavati na način da trava ne bude viša od 20 centimetara, redovito rezati živicu, uklanjati šikaru, smeće, građevinski otpad, plijeviti grmlje, rezati suhe grane, te uklanjati stabla koja ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine na javnim površinama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ako se zelena površina i posude sa ukrasnim biljem uredno ne održavaju komunalni redar naredit će njihovom vlasniku, odnosno korisniku, da se uklone uočeni nedostaci.

Ukoliko vlasnici, odnosno, korisnici zelenih površina i posuda sa ukrasnim biljem u ostavljenom roku ne postupe sukladno nalogu komunalnog redara ti će se nedostaci ukloniti preko treće osobe na trošak vlasnika, odnosno, korisnika.

Nadalje, vlasnici i korisnici poljoprivrednog zemljišta (rudina) dužni su predmetnu površinu održavati sukladno Odluci o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina („Neretvanski glasnik“ br. 3/14). Čl. 10. predmetne Odluke definirane su mjere za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina:

  1. održavanje živica i međa
  2. održavanje poljskih putova
  3. uređivanje i održavanje kanala
  4. sprječavanje zasjenjivanja susjednih čestica
  5. sadnja i održavanje vjetrobranskih pojasa

Mišljenja smo da su uredne površine grada u interesu svih građana budući da se na taj način smanjuju populacije štetočina kao što su insekti (komarci,…), glodavci (štakori, poljski miševi…), gmazovi (zmije,…), kao i koncentracija štetnih alergena, peluda, korova i trava, a što će ujedno doprinijeti općem dojmu čistijeg i urednijeg nam grada.

Komunalno redarstvo Grada Metkovića

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije