Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

NEDJELJA, 7. SRPNJA

‘Ljeto u Lazaretima’ uz nastup Klape Cambi

Dubrovačka baština u nedjelju 7. srpnja otvara ‘Ljeto u Lazaretima’ i ove godine uz nastup Klape Cambi. Ulaz je slobodan.

Objavljeno prije

Dubrovačka baština ove nedjelje 07. srpnja 2024. otvara ‘Ljeto u Lazaretima’ i ove godine uz nastup Klape Cambi. Početak koncerta je u 21:30 na platou Lazareta, a ulaz je slobodan.

Jedna je ponajboljih hrvatskih klapa i ove godine će održati nastup na platou Lazareta. Uz hitove Kriva karta, Ne more mi bit, Od zipke do križa te mnoge druge Cambi će nas uvesti u pravi ljetni ugođaj u Lazaretima. Koncert počinje u 21:30 uz slobodan ulaz.

Događanja kroz program ‘Ljeto u Lazaretima’ donose i ove godine veliku izložbu. U lađama IV i V od 16. srpnja moći će se vidjeti djela svjetski poznatih umjetnika od Pabla Picassa, Salvadora Dalía, do djela vrhunskog Ivana Meštrovića. Dubrovački kolekcionar umjetnina Avdo Ćimić kroz izložbu ‘Iz okvira’ iz privatne kolekcije predstavit će djela svjetski poznatih umjetnika. Izložba će se moći razgledati do 13. kolovoza u Lazaretima.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Svi posjetitelji Lazareta moći će vidjeti i izložbu o povijesti Lazareta koja pruža uvid u značaj i ulogu ovih prostora za vrijeme Dubrovačke Republike, ali i obnovljeni postav izložbe “COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti“ koji vjerno prikazuje put kroz povijest iznimno uspješnog protuepidemijskog sustava Dubrovačke Republike i samih Lazareta. Pored toga, uspoređuju se konkretne epidemiološke, gospodarske i socijalne mjere koje je provodila Dubrovačka Republika s onima koje su se provodile u borbi s COVID-19 pandemijom.

RENT-A-CAR M 740

U prostoru Lazareta Dubrovačka baština tijekom srpnja i kolovoza donosi i radionice 3D printanja za djecu, ali i za sve zainteresirane osobe treće životne dobi, kao i Književni klub koji će i ovo ljeto nastaviti svoja redovita druženja i sastanke.

Tijekom mjeseca rujna održat će se u Lazaretima i ljetna škola za studente povijesti, te u ljetnikovcu Bunić-Kaboga još jedan u nizu koncerata iz ciklusa pod nazivom ‘bachsorgousx7’ glazbene radionice Sorgo.

Dobro došli u Dubrovačku baštinu!

OGRANAK MATICE HRVATSKE U METKOVIĆU

Otvorena izložba ‘Pretapanje’ povodom Dana grada i blagdana Sv. Ilije

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću, a povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković otvorena je izložba ‘Pretapanje’ autorica Tee Morić Šitum, Alme Božanić Čače i Karin Grenc.

Uz autorice, izložbu su otvorili članovi OGH u Metkoviću Nikola Nogolica i profesorica Marija Tomić Veraja te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, a uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč te ostalih posjetitelja.

Susret triju umjetnica – Alme Čače, Karin Grenc i Tee Morić Šitum, zasnovan je na kontinuitetu razmjene likovnih iskustava i svojevrsnom prožimanju novijih ciklusa umjetničkog stvaranja. Koristeći se načelom intuitivne tradicije, međusobno udaljene izričaje umjetnice su približile nadopunjavajući se gotovo jednakim pogledom na svijet i pozivajući se na ženski princip. Stvarajući jednu likovnu priču, Alma Čače poseže za prirodnim materijalima slikajući tehnikom akrila ili laviranog tuša. Vrlo apstraktno postupno razvija kompoziciju potičući živost krajolika zavičaja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Svoj umjetnički rad Karin Grenc zasniva na preoblikovanju drvolikosti srcolikog drva, mijenjajući mu volumen i plastičnost. Gotovo tehnikom asamblaža postavlja kulturne produkte u umjetnički prostor. Trodimenzionalnim predmetima udahnjuje smion jezik bez pretjeranog esteticizma.

Tea Morić Šitum obogaćuje kompozicije arhetipom prirode – cvijećem. Daje mu oblik, boju i konačnu formu a pritom se služi klasičnim postulatima u tehnici ulja i akrila na platnu. Modifikacija je to svjetla (boje) i zvuka (tona), napisala je, između ostaloga, o izložbi prof. Zorana Vekić.

RENT-A-CAR M 740

U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa ‘Arija’, a izložba ostaje otvorena do 1. kolovoza.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije