Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

5.-7. SRPNJA

Danas počinje 10. Art Festival Zen Opuzen

Objavljeno prije

Svi znamo da je Art Festival Zen Opuzen nadaleko poznata fešta ulične umjetnosti koja je Opuzen ucrtala u kulturnu kartu Hrvatske. Pa i šire.

Ove godine se obilježava po 10. put (!) i to ovaj vikend, 5.-7. srpnja.

Mnogobrojni umjetnici iz svih krajeva svijeta su se počeli slijevati u gradić Opuzen spremni da svoje vještine podjele sa lokanim stanovništvom i gostima namjernicima.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Street art umjetnici iz Nizozemske, Urugvaja, Bosne i Hercegovine i Hrvatske će na jubilarnom desetom Art Festivali Zen Opuzen oslikatati 7 novih fasada čime će Opuzen postati još bogatija „Galerija na otvorenom“ s preko 100 murala i graffita.

Uz oslikavanje fasada velika  pozornost je posvećena progamu za djecu i najmlađe. Tako se za njih organiziraju mnogobrojne radionice, igraonice, performasi kao što su face painting, bubble show, akrobacije na svili, žongliranje i hula hoop te street art radionica.

RENT-A-CAR M 740

U večernjim satima u Motelu Delta plešemo uz zvukove domaćih DJ-eva.

Gostujući umjetnici:

 1. Karski Roy (Nizozemska)
 2. Wietse Vermeer (Nizozemska)
 3. Theic Camilo Nuñez (Urugvaj)
 4. Rikardo Druškić (Bosna i Hercegovina)
 5. Benjamin Čengić (Bosna i Heregovina)
 6. Mane Mei (Hrvatska)
 7. Leonard Lesić (Hrvatska)
 8. Teo Kiš (Hrvatska)
 9. Luisa Pascu (Hrvatska)
 10. Dina Kravstova (Ukraina)
 11. Nikolina Majdak (Hrvatska)
 12. Cirkus Kolektiv (Hrvatska)

Za sve podrobnije informacije i satnice popratite Facebook i Instagram stranicu Art Festivala Zen Opuzen.

Vidimo se u Mistu!!! – poručuju organizatori.

OGRANAK MATICE HRVATSKE U METKOVIĆU

Otvorena izložba ‘Pretapanje’ povodom Dana grada i blagdana Sv. Ilije

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću, a povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković otvorena je izložba ‘Pretapanje’ autorica Tee Morić Šitum, Alme Božanić Čače i Karin Grenc.

Uz autorice, izložbu su otvorili članovi OGH u Metkoviću Nikola Nogolica i profesorica Marija Tomić Veraja te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, a uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč te ostalih posjetitelja.

Susret triju umjetnica – Alme Čače, Karin Grenc i Tee Morić Šitum, zasnovan je na kontinuitetu razmjene likovnih iskustava i svojevrsnom prožimanju novijih ciklusa umjetničkog stvaranja. Koristeći se načelom intuitivne tradicije, međusobno udaljene izričaje umjetnice su približile nadopunjavajući se gotovo jednakim pogledom na svijet i pozivajući se na ženski princip. Stvarajući jednu likovnu priču, Alma Čače poseže za prirodnim materijalima slikajući tehnikom akrila ili laviranog tuša. Vrlo apstraktno postupno razvija kompoziciju potičući živost krajolika zavičaja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Svoj umjetnički rad Karin Grenc zasniva na preoblikovanju drvolikosti srcolikog drva, mijenjajući mu volumen i plastičnost. Gotovo tehnikom asamblaža postavlja kulturne produkte u umjetnički prostor. Trodimenzionalnim predmetima udahnjuje smion jezik bez pretjeranog esteticizma.

Tea Morić Šitum obogaćuje kompozicije arhetipom prirode – cvijećem. Daje mu oblik, boju i konačnu formu a pritom se služi klasičnim postulatima u tehnici ulja i akrila na platnu. Modifikacija je to svjetla (boje) i zvuka (tona), napisala je, između ostaloga, o izložbi prof. Zorana Vekić.

RENT-A-CAR M 740

U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa ‘Arija’, a izložba ostaje otvorena do 1. kolovoza.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije