Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO PRIMORJE

Napreduju devet milijuna kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji ceste od Čepikuća do Trnovice

Objavljeno prije

Županijska uprava za ceste na području Županije Dubrovačko – neretvanske je trenutno u fazi realizacije devet milijune kuna vrijednog projekta rekonstrukcije lokalne ceste L69042, od naselja Trnovica do raskrižja sa državnom cestom D235 u naselju Čepikuće, u Općini Dubrovačko primorje.

Navedeni projekt rekonstrukcije lokalne ceste je od iznimne važnosti za primjereno povezivanje naselja Trnovica u općini Dubrovačko primorje, a za Dubrovačko – neretvansku županiju je važan i zbog kvalitetnijeg pristupa planiranom Županijskom centru za gospodarenje otpadom “Lučino razdolje”.

Trenutno stanje prometnice je takvo da nisu ispunjeni minimalni uvjeti potrebne razine uslužnosti i sigurnosti sukladno kategoriji ceste, a cesta naročito ne može preuzeti povećano prometno opterećenje koje se očekuje kao posljedica izgradnje planiranog Županijskog centra za gospodarenje otpadom.

Županijska uprava za ceste na području Dubrovačko – neretvanske županije je izradila projekt rekonstrukcije navedene prometnice te je za isti ishođena pravomoćna građevinska dozvola. Proveden je postupak otkupa zemljišta za što je Županijska uprava za ceste izdvojila iznos od dva milijuna kuna.

Proveden je i postupak javne nabave te je u siječnju 2020. godine sklopljen ugovor za izvođenje predmetnih radova na rekonstrukciji lokalne ceste s tvrtkom Dubrovnik ceste. Očekivani rok za dovršetak radova je siječanj 2021. godine.

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Predsjednica Terezina Orlić, potpredsjednici Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić

Objavljeno prije

Prisegom novoizabranih vijećnika te izborom predsjednice kao i dvoje potpredsjednika danas je konstituiran novi saziv Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koji broji 37 vijećnika. Za predsjednicu Skupštine tako je izabrana Terezina Orlić, a za potpredsjednike Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić.

Novoizabrana predsjednica Terezina Orlić je nakon izbora poručila kako vjeruje da će ovaj saziv raditi na zadovoljstvo svih građana ove županije: „Ispred nas je izazovno vrijeme, ali vjerujem da će dijalog i rasprave iznjedriti dobre projekte i da ćemo ići prema projektima koji će biti na zadovoljstvu svih sugrađana. Pelješki most će donijeti zamah i vjerujem da će naša županija biti samodostatna i da nećemo samo ovisiti o turizmu. Nadam se da ćemo donositi najbolje odluke za sugrađane“.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je svim novoizabranim vijećnicima na novoj dužnosti, istaknuvši pritom kako je Županijska skupština drugi stup, predstavničko tijelo koje treba biti konstruktivno u svome radu na dobrobit ove županije. „Vjerujem da ćemo biti konstruktivni za dobrobit županije, očekujemo rasprave i podržavanje svih prijedloga koji su dobri. Napravili smo suradnju s DDS-om, ali s time ne isključujemo nikoga, sve ćemo tretirati na isti način, sve ćemo uvažavati i voditi računa. Naglasit ću još jednom vrlo važnu riječ, a to je konstruktivnost“, zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije