Ostanimo u kontaktu

MATURANTI SLAVE ZADNJI DAN NASTAVE

Nakon tradicionalne ‘quadrille’ maturanti nastavili sa zabavom ispred Sportske dvorane

Objavljeno prije

2205_maturanti (45)

Maturanti danas slave zadnji dan nastave u svom srednjoškolskom obrazovanju, a tim povodom je ispred Sportske dvorane otplesana tradicionalna Maturantska parada – Quadrilla i zabava uz DJ Dirku.

Plesna škola Calypso s Dadom (Daliborom) Dominikovićem već četrnaestu godinu organizira Maturantsku paradu, a ove godine je uspjela okupiti preko 600 maturanata i malih maturanata iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prije samog plesa maturantima se riječima potpore obratio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, nakon što se čekao znak iz Slovenije kako bi se zaplesala quadrilla s maturantima iz 75 gradova u Europi. Na after partyju plesalo se najviše uz taktove Aviciija te drugih DJ-eva, dok su neki maturanti i zami zapjevali na mikrofon.

Dado Dominković rekao je da se ova tradicija, iako obaranje Guinnessovog rekorda više nije u prvom planu, treba očuvati i za buduće generacije.

– Guinnessov rekord više nije toliko primaran cilj jer je jako teško postići sve one uvijete koje Guinessova knjiga rekorda smatra važnim za ovakav događaj, ali kao jednu tradicija okupljanja maturanata i malih maturanata, učenika osmih razreda osnovne škole događaj treba očuvati jer je ovo stvarno predivno vidjeti – rekao je Dominiković i dodao da Grad Metković podržava ovakav način predstavljanja mladosti Metkovića te da se za sljedeću godinu sprema još veća proslava u znaku petnaeste godine Maturantske parade.

Maturantima čestiramo i želimo im da u veselju provedu ostatak dana, a njhovo slavlje možete pogledati u fotogalerili, dok snimku quadrille, koju smo uživo prenosili na našoj Facebook stranici, možete vidjeti ovdje:

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije