Ostanimo u kontaktu

MATURANTI SLAVE ZADNJI DAN NASTAVE

Nakon tradicionalne ‘quadrille’ maturanti nastavili sa zabavom ispred Sportske dvorane

Objavljeno prije

2205_maturanti (45)

Maturanti danas slave zadnji dan nastave u svom srednjoškolskom obrazovanju, a tim povodom je ispred Sportske dvorane otplesana tradicionalna Maturantska parada – Quadrilla i zabava uz DJ Dirku.

Plesna škola Calypso s Dadom (Daliborom) Dominikovićem već četrnaestu godinu organizira Maturantsku paradu, a ove godine je uspjela okupiti preko 600 maturanata i malih maturanata iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca.

Prije samog plesa maturantima se riječima potpore obratio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, nakon što se čekao znak iz Slovenije kako bi se zaplesala quadrilla s maturantima iz 75 gradova u Europi. Na after partyju plesalo se najviše uz taktove Aviciija te drugih DJ-eva, dok su neki maturanti i zami zapjevali na mikrofon.

Dado Dominković rekao je da se ova tradicija, iako obaranje Guinnessovog rekorda više nije u prvom planu, treba očuvati i za buduće generacije.

– Guinnessov rekord više nije toliko primaran cilj jer je jako teško postići sve one uvijete koje Guinessova knjiga rekorda smatra važnim za ovakav događaj, ali kao jednu tradicija okupljanja maturanata i malih maturanata, učenika osmih razreda osnovne škole događaj treba očuvati jer je ovo stvarno predivno vidjeti – rekao je Dominiković i dodao da Grad Metković podržava ovakav način predstavljanja mladosti Metkovića te da se za sljedeću godinu sprema još veća proslava u znaku petnaeste godine Maturantske parade.

Maturantima čestiramo i želimo im da u veselju provedu ostatak dana, a njhovo slavlje možete pogledati u fotogalerili, dok snimku quadrille, koju smo uživo prenosili na našoj Facebook stranici, možete vidjeti ovdje:

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije