Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MATURANTI SLAVE ZADNJI DAN NASTAVE

Nakon tradicionalne ‘quadrille’ maturanti nastavili sa zabavom ispred Sportske dvorane

Objavljeno prije

2205_maturanti (45)

Maturanti danas slave zadnji dan nastave u svom srednjoškolskom obrazovanju, a tim povodom je ispred Sportske dvorane otplesana tradicionalna Maturantska parada – Quadrilla i zabava uz DJ Dirku.

Plesna škola Calypso s Dadom (Daliborom) Dominikovićem već četrnaestu godinu organizira Maturantsku paradu, a ove godine je uspjela okupiti preko 600 maturanata i malih maturanata iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca.

Prije samog plesa maturantima se riječima potpore obratio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, nakon što se čekao znak iz Slovenije kako bi se zaplesala quadrilla s maturantima iz 75 gradova u Europi. Na after partyju plesalo se najviše uz taktove Aviciija te drugih DJ-eva, dok su neki maturanti i zami zapjevali na mikrofon.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dado Dominković rekao je da se ova tradicija, iako obaranje Guinnessovog rekorda više nije u prvom planu, treba očuvati i za buduće generacije.

– Guinnessov rekord više nije toliko primaran cilj jer je jako teško postići sve one uvijete koje Guinessova knjiga rekorda smatra važnim za ovakav događaj, ali kao jednu tradicija okupljanja maturanata i malih maturanata, učenika osmih razreda osnovne škole događaj treba očuvati jer je ovo stvarno predivno vidjeti – rekao je Dominiković i dodao da Grad Metković podržava ovakav način predstavljanja mladosti Metkovića te da se za sljedeću godinu sprema još veća proslava u znaku petnaeste godine Maturantske parade.

Maturantima čestiramo i želimo im da u veselju provedu ostatak dana, a njhovo slavlje možete pogledati u fotogalerili, dok snimku quadrille, koju smo uživo prenosili na našoj Facebook stranici, možete vidjeti ovdje:

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije