Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROJEKT CASCADE

Nabavljena oprema za prevenciju onečišćenja na moru i procjenu morskog eko sustava

Objavljeno prije

U okviru projekta CASCADE, koji se realizira iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska, Dubrovačko-neretvanska županija nabavila je opremu vrijednu 836 tisuća kuna.

Riječ je o opremi namijenjenoj prevenciji onečišćenja i požara na moru te opremi koja se koristi za procjenu stanja morskog eko sustava.

Sveznalica 7400xXpx

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje potpisani su ugovori o korištenju te prezentirana nabavljena oprema.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je sporazum o korištenju s predsjednikom vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivom Franušićem. Naime, u sklopu projekta CASCADE, nabavljeno je, između ostaloga, novih 300 metara zaštitne brane za slučajeve onečišćenja mora, pomoćna brodica, brodski kontejner, skimer, odijela za intervencije prilikom poplava, vanbrodski motor i druga potrebna oprema koja je ustupljena na korištenje vatrogascima s područja Dubrovačkog primorja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za potrebe Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode nabavljen je podvodni dron i ronilačka oprema te je sporazum o korištenju sa županom Dobroslavićem potpisala ravnateljica ustanove Marijana Miljas Đuračić.

‘I ova oprema pokazatelj je našeg kontinuiranog ulaganja u potrebe, kako naših vatrogasaca, tako i zaštite prirode. Riječ je o opremi koja će biti vrlo korisna i koja je, naravno, jako važna. Napomenut ću i kako smo dosad, iz europskih sredstava, financirali i Centar za obuku operativnih snaga u Kuli Norinskoj, i Centar za obranu od poplava u Opuzenu, a nabavili smo i opremu za potrebe naših snaga Civilne zaštite. I to su, svakako, benefiti našeg članstva u Europskoj uniji. Čestitam i našoj agenciji DUNEA, i našim ustanovama, i Vatrogasnoj zajednici i, naravno, s provedbom ovakvih projekata nastavit ćemo i dalje’, rekao je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

Današnjem potpisivanju sporazuma i prezentaciji opreme nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, kao i vatrogasci iz JVP Dubrovačko Primorje i DVD Slano.

Inače, ukupni budžet projekta CASCADE je 5,8 milijuna eura, od čega je udio Dubrovačko-neretvanske županije 248 tisuća eura.

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije