Ostanimo u kontaktu

VRIJEDI ZABILJEŽITI

Na Ušću Neretve viđen rijetko lijep prizor, uočeno dvanaest ružičastih plamenaca

Objavljeno prije

ružičasti plamenci, Ušće

Foto: fb Brkata sjenica

U utorak, 28. kolovoza 2018., oko osam i pol, na poziv prijatelja sa Ušća, članovi Ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ zaputili su se na Ušće Neretve kako bi vidjeti rijetko lijep prizor.

Naime, na Ušću je uočeno dvanaest ružičastih plamenaca. Nažalost, kako članovi tog društva javljaju putem svoje fb stranice Brkata Sjenica,  nisu uspjeli doći dok su ptice odmarale na Ušću, ali su ih uhvatili u kadar dok su letjele daleko na pučini ispred Pelješca i lovili vjetar prema jugu, vjerojatno prema Crnoj Gori.

ružičasti plamenci, Ušće

Foto: fb Brkata sjenica

Slikano je iz velike udaljenosti, ali ipak se lijepo vide stare i mlade jedinke. Do sada smo ih u Neretvi imali prilike vidjeti do pet primjeraka a sad evo i dvanaest ovih veličanstvenih ptica, – javio nam je predsjednik tog Društva, Bariša Ilić.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije